L'incendi de Vilanova de Viver continua en un "moment molt crític"

No es descarten noves evacuacions en poblacions com Cirat i Torre-xiva si les condicions empitjoren

Bombers forestals de la Generalitat treballen en l'extinció de l'incendi aquest diumenge
Bombers forestals de la Generalitat treballen en l'extinció de l'incendi aquest diumenge / Generalitat
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de març 2023 - 13:13 Actualitzat: 26 de març 2023 - 18:50

La situació continua sent crítica per a les tasques d'extinció de l'incendi de Vilanova de Viver, segons ha informat el Centre Coordinació Emergències en el balanç de les 18:00 hores. En aquests moments, el perill ve determinat per les fortes ratxes de vent, de més de 50 km/h, i una humitat relativa inferior al 20%.

Sobre la taula està la possible evacuació de localitats com Cirat i Torre-Xiva si la situació empitjora en les pròximes hores.

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha descartat aquest diumenge la tornada imminent a casa dels 1.500 veïns i veïnes desallotjats per l'incendi que des de dijous afecta l'Alt Millars. "Això generaria un greu risc per a la població", ha advertit Bravo. "Els veïns han de saber que la decisió s'ha adoptat per a protegir-los", ha continuat la consellera.

De moment, els esforços es concentren al barranc de La Maimona, amb tots els recursos terrestres i aeris per tal d'evitar que el foc faça el salt a les carreteres CV-120 i CV-195 de Montant a Montanejos i es dirigisca a la serra d'Espadà. En total, treballen en aquesta zona d'orografia complicada 500 unitats terrestres i díhuit mitjans aeris.

Encara que l'evolució de l'incendi durant la nit ha sigut "bastant favorable" gràcies a l'alt nivell d'humitat, a partir de les 8:00 del matí s'han format fortes ràfegues de vent de ponent que han arribat a 50 quilòmetres per hora, cosa que dificulta l'extinció, una situació que continua aquesta vesprada, acompanyada d'un nivell d'humitat per davall de 20%.

Bravo ha insistit que no hi ha cap previsió per a organitzar la tornada del veïnat que està desallotjat tal com s'està comportant l'incendi. A més, ha volgut fer una crida perquè no es faça "turisme d'incendis", després que s'han detectat grups de ciclistes als voltants de la zona perimetrada.

Així mateix, la consellera ha apuntat que demanaran més recursos a l'Estat si és necessari.

Comencen a tornar a casa les 250 persones desallotjades a Aragó

Mayte Pérez, consellera de Presidència del govern d'Aragó, ha anunciat aquest diumenge que les 250 persones desallotjades dels municipis d'Aragó afectats per l'incendi començaran a tornar a casa al llarg de la vesprada. El veïnat tindrà el suport de la Guàrdia Civil, Protecció Civil i els serveis socials de la comarca.

També et pot interessar

stats