Les bosses compostables que s'utilitzen als supermercats són tòxiques per al medi ambient

Un estudi assegura que no són nocives per al consumidor, però que poden afectar la natura

Imatge d'una bossa compostable / À Punt NTC

Un estudi de l'lnstitut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments amb seu a Paterna, ha determinat que les bosses compostables i biodegradables que s'utilitzen per a la fruita als supermercats són tòxiques per al medi ambient. La gran quantitat de bosses de plàstic dels supermercats suposaven un risc per al medi ambient, per això es van substituir per bosses biodegradables o compostables fabricades a base de fècula vegetal. Amparo López, investigadora del CSIC i directora del projecte ha explicat que a través de l’anàlisi d’extractes d’aquestes bosses han pogut determinar que són més tòxiques que les tradicionals.

Si aquestes substàncies s'incorporen al cicle natural poden afectar a llarg termini la salut, tot i que en el dia a dia les bosses són totalment segures per a portar un quilo de mandarines o de prunes. Amparo López, assegura que “en el consumidor no té cap impacte, el que preocupa és que aquestes bosses es compostaran i acabaran sobre el terreny”.

Els supermercats compleixen fil per randa la legislació europea sobre plàstics, encara que el CSIC demana una major supervisió sobre els nous materials. La investigadora aclareix que “els materials compleixen 100% amb la legislació vigent, el que passa és que és una legislació que es va establir el 2001”, assevera.

Una legislació que ara haurà de revisar-se per aconseguir, de debò, un planeta menys plastificat.

També et pot interessar

stats