La borrasca Celia arriba en plena setmana fallera

Aquest dilluns i dimarts hi ha avís groc per vent i situació marítima, però s'espera que la DANA caiga amb més força dimecres i dijous

La falla de l'Ajuntament de València es protegeix amb plàstics contra la pluja
La falla de l'Ajuntament de València, protegida amb plàstics contra la pluja / Ana Escobar (Efe)

El món faller està pendent de Celia, la DANA que es preveu que arribe aquesta setmana. Aquesta serà la primera de gran impacte que es viurà a la Comunitat Valenciana després de la borrasca Blas, que va afectar el territori en el mes de novembre.

Així, Celia, que encara està formant-se, arribarà en dues etapes: la primera serà entre aquest dilluns i dimarts, dies en els quals l'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'avís groc per ràfegues fortes de vent i fenòmens costaners. És possible que aquest dilluns de matí caiguen precipitacions lleus a l'interior i nord de Castelló i a la ciutat de València, però en principi no impedirien que es poguera disparar la mascletà.

Dimecres 16, la borrasca d'acostarà a nosaltres
Dimecres 16, la borrasca d'acostarà a nosaltres

A la vesprada girarà tot el vent de gregal i llevant, i entrarà amb ratxes fortes a zones de muntanya i el litoral, i es convertirà en el protagonista de les dues primeres jornades de la setmana. Dimarts, dia de la Plantà de les falles infantils, tampoc s'espera pluja. Tanmateix, la presència dels núvols serà constant i continuarà el vent i la situació marítima agitada.

Serà dimecres i dijous, en la segona etapa, quan Celia apareixerà amb més força. Deixarà pluges generals, localment fortes i persistents amb vent fort tant dimecres, quan es té prevista la Plantà de les falles, com dijous, primer dia de l'Ofrena.

A més, la borrasca espentarà una massa d'aire càlida i carregada de pols en suspensió, que farà que les temperatures nocturnes siguen més elevades.

Oratge Falles
Oratge Falles

Per a divendres i dissabte tot indica que la DANA es retirarà cap al Mediterrani i les pluges seran més locals i menys intenses, per la qual cosa actes com l'Ofrena el segon dia, la Nit del Foc i la Cremà estarien fora de perill.

D'aquesta manera, el temporal tornaria a afectar les celebracions falleres. Al setembre, quan finalment es feren les Falles ajornades per la pandèmia, molts monuments van patir desperfectes per pluges torrencials.

També et pot interessar

stats