Els bombers es manifesten a Madrid per a reclamar una llei marc

Han eixit aquest matí en autobusos des d'Alacant, València i Castelló.

Ian García, delegat de STAS Bombers Intersindical Valenciana
Ian García, delegat de STAS Bombers Intersindical Valenciana
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Sònia Silvestre
Pedro Calero
20 d'octubre 2018 - 15:00

Els bombers de la Comunitat Valenciana se sumaran als de tot Espanya en la manifestació que discorrerà aquesta vesprada per Madrid. Demanen una llei específica per a la professió, que unifique i els done seguretat com a treballadors i més garanties a la ciutadania, "que ara no existeixen", assegura Ian García, delegat de STAS Bombers Intersindical Valenciana. 

"En aquests moments, el fet que les competències siguen de l'administració local, fa que estiguen absolutament disseminades, i les condicions de treball i de prestació de servei als ciutadans també siquen diferents, perquè no tenim una reglamentació que ens empare a tots", apunta Ximo Cunyà, del Sindicat Valencià Republicà. 

A més d'aquesta llei, també defensaran la campanya "Tots som Eloy" en referència a un company mort en acte de servei. Ian García explica que "estava fora de servei, es presentà a treballar en un incendi fort a Oviedo i havia d'apagar un arxivador metàl·lic que no es podia extingir des de la cistella. Decideix soltar-se per a passar per a apagar-lo, per a fer la seua faena, i la sentència ha dit que és excés de zel. A partir d'ara, què fem? No entrem a sufocar un incendi perquè no ens diguen que és excés de zel? És això el que volen? Volem que es regule la mort en acte de servei en bombers". 

Segons explica el delegat de STAS, la manifestació no té res a veure amb la vaga de bombers forestals a la Comunitat Valenciana, "que estan fent unes reclamacions sobre drets i sou, que se'ls han de reconéixer per part del Consell i per part de l'Estat. I que entronquen amb un problema de model. Des de les administracions, moltes vegades, els intenten imposar un model que no és públic i de gestió directa. I els professionals de les emergències volem un model públic i de gestió 100 per cent directa, perquè és el més eficaç, el que no malbarata diners, i el més segur per als treballadors i per a la ciutadania".

També et pot interessar

stats