Els bombers forestals fan una nova jornada de vaga per a reivindicar estabilitat laboral

Volen continuïtat laboral per als 300 efectius que estan “en frau de llei” perquè, tot i tindre 15 anys d’experiència, estan contractats per obra i servei

Els bombers forestals han reivindicat estabilitat laboral des de les muntanyes valencianes / À Punt NTC

Els bombers forestals protagonitzen aquest dijous la primera de les jornades de vaga previstes per a aquest mes d’agost. La vaga, convocada per quatre sindicats i el col·lectiu de Bombers Forestals en Frau de Llei, pretén reivindicar estabilitat laboral per a aquests professionals. 

Els bombers forestals van convocar tres dies de vaga al juliol, amb un seguiment del 80%,  per a protestar per la situació "en frau de llei" de la conversió dels seus contractes. Els sindicats reclamen l’estabilització de 300 bombers que tenen fins a 15 anys d'experiència i continuen amb contractes d’obra i servei i el compliment d'estabilitat per part de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (Sgise) per a tots els professionals.

Els sindicats CGT, SPPLB, STAS, UGT i el col·lectiu de Bombers Forestals en Frau de Llei van acordar seguir amb accions de protesta aquest agost, després de la reunió que van mantindre a final de juliol amb la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en considerar que les negociacions per a millorar la seua situació no avançaven. 

Bravo, per part seua, els va oferir negociar un pla d'estabilització dins del marc normatiu establit per al sector públic valencià, ja que, ara per ara, no existeix marc legal per a consolidar directament els llocs de treball. Aleshores, la conselleria va assenyalar que l’estabilització dels bombers forestals és un problema heretat de la subrogació d'abril de 2019 i que hi ha "voluntat de solució".

També et pot interessar

stats