Els bombers forestals protesten per l'"estabilització del personal en frau de llei"

Demanen a la Generalitat buscar solucions per a posar fi a l'abús de la temporalitat

Protesta dels bombers forestals davant de la conselleria de Justicia
Protesta dels bombers forestals davant de la Conselleria de Justicia / Europa Press
19 d'abril 2021 - 14:17

Els bombers forestals de la Generalitat Valenciana han organitzat aquest dilluns una concentració enfront de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a denunciar la seua "incapacitat i deixadesa" a l'hora de "buscar solucions per a l'estabilització del personal en frau de llei i abús de temporalitat" i han reclamat la "fixesa" dels treballadors.

A l'acte han acudit al voltant de 120 participants vestits amb algunes peces de l'uniforme de bombers forestals, com les jaquetes fluorescents de les brigades d'emergència o cascos grocs. A més, han exhibit una pancarta amb el lema "Bombers Forestals GVA en frau de llei: fixesa ja", així com cartells en els quals podia llegir-se "Complisquen els acords" o "Ningú és pot quedar enrere!".

Durant la concentració la plataforma de Bombers Forestals GVA en Frau de Llei ha llegit un manifest en el qual ha assenyalat a la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, com a "responsable" de la "inestabilitat" dels bombers forestals, produïda per la seua "subrogació com a serveis d'emergències de la Generalitat a través d'una empresa pública".

El portaveu de la plataforma, Miquel Férriz, ha subratllat que Bombers Forestals GVA "van ser subrogats l'1 d'abril de 2019 i llavors es va acordar que els llocs de treball estarien garantits". En aquesta línia, Férriz ha criticat que "hui dia aquesta situació no és així" perquè els bombers forestals que "ja van passar uns processos selectius i treballen des de fa deu, cinc o tres anys en els seus llocs" hauran de "fer una oposició novament sí o sí".

"Bravo es va comprometre a estabilitzar als treballadors subrogats i en cap cas es va contemplar la realització de noves proves selectives", ha censurat. "Estem totalment en contra d'una OPE per als companys que ja hem superat els processos selectius pertinents, ja que existeixen altres vies legals per a la consolidació del personal i la legislació europea ens dona la raó", insisteixen en el manifest.

Els professionals forestals han instat la consellera a "buscar solucions" i han retret que "no pot emparar-se constantment en la legalitat vigent i obviar la prevalença de les directives i sentències dels organismes europeus".

També et pot interessar

stats