Els bombers forestals convoquen la quarta jornada de vaga d'aquest agost

Els sindicats han continuat aquest mes les protestes que van començar al juliol per a denunciar l'incompliment dels acords per l'administració autonòmica

Els bombers forestals de la Generalitat han dut a terme diverses jornades de vagues durant tot l'estiu
Els bombers forestals de la Generalitat han dut a terme diverses jornades de vaga durant l'estiu / À Punt NTC

Els bombers forestals fan aquest dilluns l'última de les quatre jornades de vaga que han convocat durant aquest mes per a reclamar estabilitat laboral i protestar per una situació que consideren "en frau de llei" en la conversió dels seus contractes.

D'aquesta manera, el col·lectiu du a terme la setena jornada de vaga de l'estiu per a reclamar l'estabilitat laboral de 300 bombers que tenen fins a 15 anys d'experiència i que continuen amb contractes d'obra i servei, i el compliment dels seus acords amb la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (SGISE).

A l'agost han fet vaga els dies 5, 11 i 17, amb uns serveis mínims del 60%. D'altra banda, el juliol passat, es van fer aturades els dies 14, 20 i 26 amb un seguiment segons les seues xifres del 80%.

Els sindicats convocants, CGT, SPPLB, STAS, UGT i el Col·lectiu de Bombers Forestals en Frau de Llei van acordar convocar les jornades de vaga l'agost després de la reunió que van mantindre a la fi de juliol amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en considerar que continuava sense donar solució al conflicte.

Bravo ha oferit negociar un pla d'estabilització dins del marc normatiu establit per al sector públic valencià, ja que en aquest moment no hi ha marc legal per a consolidar directament els llocs de treball reclamats, segons la Generalitat. No obstant això, Ferran Edo, membre del comité de vaga de la CGT, ha afirmat que “sí que hi ha mecanismes legals per a desembossar aquest conflicte”, però s'ha enquistat “per falta de voluntat política”.

També et pot interessar

stats