Bombers forestals en vaga per la seua situació agònica i contra la temporalitat

Convoquen aturades per als dies 14, 20 i 26 de juliol i denuncien incompliment d’acords per l'administració

Dos bombers treballen per a extingir l'incendi declarat a Sant Vicent de Raspeig
Dos bombers treballen per a extingir un incendi declarat a Sant Vicent del Raspeig / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant

Les seccions sindicals de la CGT, la Intersindical, la UGT i el Sindicat Professional de Policía Local i Bombers (SPPLB) del servei de bombers forestals de la Generalitat han convocat vaga per als dies 14, 20 i 26 de juliol a causa de la "situació agònica" que pateixen i contra el frau de llei de la temporalitat i l'incompliment dels acords per l'administració autonòmica.

En un comunicat, les organitzacions sindicals han denunciat que uns 300 treballadors continuen en una situació complicada després d'haver tingut juís i haver-ne obtingut la resolució d'indefinit no fix. Aquesta circumstància, alerten, els aboca a una oferta pública d'ocupació o a quedar contractats en frau de llei a l'espera de sentències.

En aquest sentit, han criticat que el compromís de la Generalitat i la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (Sgise) segueix sense implantar-se, i que, malgrat estar pactada la segona activitat des de febrer de 2018, continuen treballant en primera línia de foc treballadors de més de 60 anys.

Així mateix, han denunciat el que consideren mala praxi de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i han assenyalat que no estan disposats que passe més temps perquè es complisquen els acords pels quals el govern del Botànic assegurava el lloc de treball dels bombers forestals, transformant els contractes a la fixesa indefinida o discontínua que corresponga en cada cas.

També et pot interessar

stats