Bernardo Montoya nega "fins a la mort" haver violat Laura Luelmo

L'advocat de l'únic acusat d'agredir sexualment i assassinar la jove mestra zamorana ha mostrat la seua confiança en el fet que les proves l'exculpen de la violació per a evitar la presó permanent revisable 

Efectius de la Policia Nacional traslladen Bernardo Montoya a l'Audiència Provincial de Huelva
Efectius de la Policia Nacional traslladen Bernardo Montoya a l'Audiència Provincial de Huelva / Julián Pérez (Efe)

Bernardo Montoya, l'únic acusat de l'agressió sexual i assassinat de la mestra zamorana Laura Luelmo a la població d'El Campillo (Huelva) el desembre de 2018, nega "fins a la mort" haver-la violada. En declaracions als mitjans a les portes de l'Audiència Provincial de Huelva, on s'està celebrant el juí per aquests fets, l'advocat de Montoya, Miguel Rivera, ha insistit que el seu client diu que no va agredir sexualment la jove. 

Segons ha explicat el lletrat, en la sessió d'aquest dimecres la defensa espera conéixer els resultats de la pericial que va sol·licitar durant la instrucció sobre la impotència o no de l'acusat. Ha apuntat que, a la llum del que passe a la sala en la jornada de hui s'aferrarà al que considera que és el seu deure, "impedir i evitar coste el que coste que siga castigat per alguna cosa que ell sosté que no ha fet, bàsicament l'agressió sexual". 

Si això es demostrara, ha precisat Rivera, el seu client podria evitar la presó permanent revisable que només és aplicable en casos d'agressió sexual completa amb la concurrència d'assassinat. L'advocat defensor s'ha mostrat confiat que les proves "exculpen" Montoya en aquesta línia. Fet que, no obstant això, no implica que hi puga haver hagut abús sexual.

Respecte a l'autoria de l'assassinat, ha assenyalat que la resposta de Bernardo sobre aquesta qüestió va ser "ambigua" i, de moment, "res està clar llevat que després torne a declarar i puguem dilucidar alguna cosa en una direcció o una altra". Al respecte, i malgrat que el seu client manté la versió que va ser una exparella de Luelmo la que va matar-la per gelosia, ha remarcat que "no hi ha una resposta clara, concisa i precisa".

Rivera ha assegurat que el seu client està "seré, segur i tranquil; bé en la mesura que és possible i amb bon aspecte físic".

També et pot interessar

stats