Comença el judici contra Bernardo Montoya per la violació i assassinat de la jove mestra Laura Luelmo

El procés, que ha alçat molta expectació mediàtica, serà a porta tancada

Montoya, aquest dilluns, en el primer da del judici en l'Audiència Provincial de Huelva
Montoya, aquest dilluns, en el primer dia del judici a l'Audiència Provincial de Huelva / Julián Pérez (Efe)

Bernardo Montoya, l'únic acusat de l'agressió sexual i mort de la jove mestra zamorana Laura Luelmo a la població d'El Campillo (Huelva) el desembre de 2018, es troba ja a l'Audiència Provincial de Huelva on hui comença el judici contra ell. Montoya ha arribat a les 9:37 h procedent de la presó de Huelva, a la qual va el traslladaren el 2 de novembre des de la de Sevilla II, a Morón (Sevilla), on està en presó preventiva des del 28 de desembre del 2018, en un furgó policial directament fins a la porta per la qual solen entrar els acusats. El judici és a porta tancada, segons ha comunicat el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA).

El presumpte assassí ha sigut increpat per unes cinc persones al crit d'"assassí" i "criminal", sense que s'hagen produït incidents. L'expectació mediàtica que ha alçat el judici –s'han acreditat 35 mitjans de comunicació– es nota a les portes de l'Audiència de Huelva on es concentra un nodrit grup de periodistes.

S'està a l'espera que es constituïsca el jurat popular que serà l'encarregat de dirimir sobre la culpabilitat o no de Montoya, el qual s'enfronta a una petició de condemna de la Fiscalia de presó permanent revisable per un delicte d'assassinat i 32 anys de presó –20 per un delicte de detenció il·legal i 12 pel d'agressió sexual.

A més de la Fiscalia, hi ha acusació particular, que exerceix la família de la víctima, i acusació popular en nom de la Junta d'Andalusia; ambdues també han demanat presó permanent revisable.

Segons el relat del fiscal, els fets van ocórrer al voltant de les 17:30 hores del 12 de desembre, quan l'acusat va abordar per sorpresa la víctima, una professora de 26 anys originària de Zamora, quan tornava a casa després de fer la compra en un supermercat pròxim i, amb ànim de privar la seua llibertat de moviment, mentre aquesta cridava, la va introduir a la força en el seu domicili.

Una vegada dins va començar a propinar-li colps i punyades deixant-la malferida i afeblida i després d'immobilitzar-la, lligant-li les mans, i tapar-li la boca, la va traslladar a un dels dormitoris i la va agredir sexualment; després d'acabar va tornar a colpejar-la fins a la mort, la va introduir en el maleter del seu cotxe i la va abandonar en el lloc on la van trobar sense vida el 17 de desembre.

També et pot interessar

stats