Benillup, en alerta: les solsides causades per la la pluja amenacen les cases del barranc

Els habitants d’aquest municipi del Comtat vigilen les solsides causades pel moviment de terres

Vistes aèries del poble de Benillup, ara amenaçat per les solsides a causa de la tempesta / À Punt NTC

El poble de Benillup, al Comtat, vigila atentament el temporal, ja que ha fet que s’incrementen les solsides al barranc de Caraita. Els últims dies, amb més de 470 litres de precipitació acumulada, hi ha hagut solsides de terra en aquest barranc, que se situa a poc més de 20 metres de les edificacions. De fet, fins a catorze cases fiten amb el barranc.

Joan Àngel Ferrando, veí de Benillup, ha explicat a À Punt Notícies que el veïnat no pot dormir amb tranquil·litat pels sorolls. “De nit sentim caure la terra i va a més” ha corroborat Enrique Coderch, un dels propietaris de les cases afectades.

Abans de l’episodi de pluges, la zona ja es trobava prou deteriorada. De fet, des de l’any 2004, els veïns de Benillup demanen una solució. Ara la Diputació d'Alacant ha redactat un projecte per a contindre el corrent d’aigües al seu pas per aquest terreny, que naix a la serra d'Almudaina.

“Si fem un mirador i uns murs de contenció amb pedra, podrem evitar totalment el que ara està produint-se”, ha detallat Javier Navarro, l’alcalde del municipi. Aquest projecte està valorat en més de dos milions d'euros, raó per la qual l’Ajuntament ha començat a buscar fons europeus per a fer l’obra i frenar l'erosió que amenaça el municipi.

També et pot interessar

stats