Benidorm obri els primers punts nets per a donar una nova vida als articles de platja dels turistes

Els banyistes podran depositar articles de platja en bon estat i que no necessiten en finalitzar les seues vacances

El nou punt net de reciclatge de utensilis de platja a Benidorm
El nou punt net de reciclatge d'utensilis de platja a Benidorm / Ajuntament de Benidorm

L'Ajuntament de Benidorm (Marina Baixa) ha posat en marxa este dimarts una iniciativa pionera per a promoure l'economia circular a les platges, en instal·lar el primer punt net a la platja de Llevant. Ací, els banyistes podran depositar articles de platja en bon estat quan no els necessiten en acabar les vacances o no puguen emportar-se'ls als seus llocs d'origen. Així, altres turistes podran fer-ne ús. S'hi podran depositar matalassets, hamaques, flotadors, para-sols, poals, pales, taules i altres objectes que es troben en bon estat.

"Des de l'empresa concessionària de platges, la de la recollida de residus o des del mateix sector d'allotjaments, ens traslladen que cada any infinitat d'hamaques, matalassets, para-sols, cadires i altres elements que han tingut un únic ús acaben en contenidors o abandonats en hotels, apartaments i càmpings, perquè els propietaris ja no els necessiten o no els poden pujar a l'avió, el tren o un altre tipus de transport quan tornen als seus llocs d'origen", ha explicat l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez.

El primer punt net on es podran depositar se situa al costat de la biblioplatja de Llevant, en la confluència de les avingudes de Madrid i d'Europa, encara que l'edil de Platges i Medi Ambient, Mónica Gómez, ja ha avançat que la iniciativa s'estendrà a diferents punts de les tres platges de Benidorm. Estarà senyalitzat en castellà, valencià i anglés i indicarà els articles que s'hi poden depositar.

L'alcalde ha destacat que es tracta d'"una iniciativa vinculada a la sostenibilitat ambiental en el major i més conegut i visitat espai natural [de Benidorm], les platges”. Ha confiat que “l'altíssima afluència d'usuaris afavorirà que esta acció tinga un gran impacte, ja que són centenars de milers les persones que només a l'estiu gaudeixen d'estos espais".

Els punts de reciclatge també estan reciclats

Gómez ha indicat que el punt de reciclatge no només és sostenible en el concepte, sinó també en la seua pròpia composició. "S'ha elaborat a partir de materials reciclats que es van utilitzar a les platges durant la pandèmia, com són les piquetes, a les quals s'ancoraven les cordes que marcaven els sis metres de la primera línia i les parcel·les que es van generar als arenals, o la xarxa, que es va emprar per a regular els aforaments", ha detallat.

També ha assenyalat que els articles que s'hi depositen i no estiguen en condicions per a reutilitzar-se seran traslladats per l'empresa concessionària per a tractar-los i eliminar-los als punts corresponents, de manera que tota l'acció "girarà entorn de la filosofia de les tres erres: reciclar, reduir i reutilitzar".

Els punts nets formen part de l'agenda del consistori vinculada al Dia Mundial del Medi Ambient, que també inclou activitats escolars de regeneració paisatgística.

També et pot interessar

stats