Beniatjar combat la despoblació aplicant una educació alternativa en l’escola municipal

El col·legi públic de Beniatjar és l’únic centre de la Comunitat Valenciana que treballa el mètode Waldorf

Un grup d'alumnes de l'escola, a Beniatjar / À Punt Notícies

El col·legi públic d'educació infantil i primària de Beniatjar (Vall d'Albaida) ha permés que el municipi puga plantar cara a la despoblació. Fa tres anys aquesta escola va estar a punt de tancar amb només cinc alumnes però, gràcies al foment del seu mètode educatiu, el Waldorf, aplicat a l'escola pública, ha aconseguit que moltes famílies s'hagen interessat per aquest projecte, i ja són 20 els alumnes que estudien al municipi. La població ha crescut al llarg d'aquest temps i això ha possibilitat reobrir el centre recreatiu.

L'escola de Beniatjar és l'únic centre públic de la Comunitat Valenciana que treballa el mètode Waldorf, un sistema alemany alternatiu que prioritza la persona, busca traure la creativitat dels alumnes i implicar les famílies. La coordinadora d'infantil del CRA Castell de Carbonera, Pilar Carbonell, ha explicat a À Punt NTC que "es treballa de manera diferent perquè les xiquetes i xiquets entenguen el món i puguen expressar-lo de manera artística".

La major diferència és que al col·legi es manté el currículum que la Conselleria d'Educació exigeix per decret, però amb un sistema particular, ja que en infantil no s'ensenya lectoescriptura. "L'alumnat té les ferramentes i la saviesa perquè quan passen a primària ja comencen a llegir i escriure i no tenen cap problema", explica Luisa Fayos, directora del CRA Castell de Carbonera, de Beniatjar.

També et pot interessar

stats