Benavent s'estrena com a arquebisbe de València: "Torne a casa amb alegria però també amb temor, reseu per mi"

Explica que li agradaria que les litúrgies en valencià no foren vistes com un problema

El nou arquebisbe de València, Enric Benavent

El nou arquebisbe de València, Enric Benavent, ha assegurat aquest divendres que assumeix el càrrec amb la responsabilitat d'encapçalar una diòcesi "extensa i molt diversa" en un moment en el qual "no és fàcil" difondre la fe cristiana, per la qual cosa ha demanat la confiança dels fidels.

"Torne a casa, però de manera molt diferent (...) Torne a casa amb alegria, però també amb temor perquè, d'alguna manera, veig que la responsabilitat és més gran que les meues forces. Per això demane que continueu resant per mi".

Així ho ha manifestat a Benavites en la seua tornada des de Tortosa (Tarragona) i que ha començat per aquest poble, en el qual es troba la primera parròquia de l'Arquebisbat de València. Es tracta d'una tradició en la qual es dirigeix per primera vegada en territori valencià a l'Arxidiòcesi, un dia abans de prendre possessió aquest dissabte a la Catedral de València.

Benavent, que relleva en el càrrec Antonio Cañizares i fins ara era arquebisbe de Tortosa, ha dedicat les seues primeres paraules a agrair el nomenament d'aquesta "missió nova" com un gest de confiança, amb "la gran alegria de poder servir i treballar en la vinya del Senyor". "En tota la meua vida no he fet una altra cosa", ha recordat.

En el seu breu discurs ha volgut deixar clar que té presents totes i cadascuna de les 652 parròquies de València, una diòcesi "molt diversa, de ciutats i de pobles xicotets, i això significa molts llocs en els quals es viu la fe", per la qual cosa ha resat "per totes les realitats eclesials".

"No es veu, però hi ha molta fe"

A més, encara que s'ha mostrat "convençut que estem en un moment en el qual no és fàcil l'anunci de l'Evangeli", ha garantit que en els seus 18 anys ha pogut veure "molta fe viscuda" a València.

"De vegades fa l'efecte que no es veu, però en realitat hi ha molta vida cristiana", ha reivindicat Benavent, i ha proclamat que la Mare de Déu dels Desemparats li dona confiança en la seua tasca.

El nou arquebisbe, sobre les litúrgies en valencià: “M’agradaria que això no fora vist com un problema”

L’arquebisbe electe ha parlat aquest divendres davant dels mitjans sobre l’opció d’oficiar misses en valencià i s’ha mostrat partidari de “buscar les eines per a donar resposta a l’interés legítim de moltes persones” i que així ho demanen perquè “va amb la seua sensibilitat”.

Benavent ha comentat que si “un pare demana que bategen al seu fill en valencià” aquest és “un desig legítim” al qual no es pot dir que no, a més d’assenyalar que li agradaria que demanar que una celebració religiosa s’oferisca en valencià “no fora una cosa que es vera com un problema”.

Així mateix, Enrique Benavent ha apuntat quan li han demanat una missa en valencià l’ha feta així. “He anat a moltes parròquies i quan m’ho han demanat, ho he fet”, ha exposat. L’arquebisbe, que fins ara era titular de la Diòcesi de Tortosa, ha agregat que als pobles valencians d’aquesta circumscripció “celebracions de festes, confirmacions i moltes coses es fan en valencià” en les parròquies.

També et pot interessar

stats