Quatretonda celebra el nomenament del seu veí Enric Benavent com a arquebisbe de València

El fins ara bisbe de Tortosa accedirà formalment al càrrec el 10 de desembre i el seu poble ja ha començat a preparar els festejos

Quatretonda celebra el nomenament del seu veí Enric Benavent com a arquebisbe de València / À Punt NTC

El papa Francesc ha nomenat el bisbe de Tortosa, Enric Benavent Vidal, nou arquebisbe de València. Una notícia que han pres amb molta alegria al seu municipi natal, Quatretonda (Vall d’Albaida), on la intensa pluja de dilluns de vesprada no ha impedit que el veïnat es reunisca per a celebrar la notícia.

En aquest sentit, l’alcaldessa i neboda de Benavent afirma que, quan el van fer bisbe de Tortosa, va haver-hi molta gent que va assistir al nomenament oficial, i confia que aquesta vegada passe el mateix. 

El seu germà bessó, Rafael Benavent, conta que la vocació del nou arquebisbe del Cap i Casal va començar de ben jove, perquè ja des de xicotet, quan eixia d’escola, jugava a fer missa. Ambdós anaren junts al seminari, però Enric va tindre sempre molt clar que el seu futur havia d’estar lligat a l’Església catòlica. 

Però, per molt que ara siga l’arquebisbe de València, per als amics i les amigues sempre serà Enric, el company que els ha casat a tots i a qui coneixen des de xiquets. 

Fa 63 anys el batejaren a l’església de Quatretonda en castellà, perquè era el costum de l’època, però ara el capellà del municipi sí que farà la missa en valencià, perquè “això significa poder parlar amb més naturalitat perquè estàs celebrant igual que parles al carrer”, afirma. 

Quan es va ordenar sacerdot uns anys després, el 1982, el papa Joan Pau II li va donar la benvinguda, juntament amb 200 clergues, aquesta vegada ja en valencià. 

El 10 de desembre Benavent accedirà formalment al càrrec. Serà un gran dia que Quatretonda ja ha començat a preparar.

També et pot interessar

stats