Bellreguard ret homenatge a les víctimes del feixisme

La consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, lliura aquest dissabte el Taulell de la Memòria de la Generalitat a la família de Fernando Seguí Garcia, veí de Bellreguard assassinat al camp de concentració de Gusen

Escultura encarregada a l'artista local Ferran Molió
Escultura encarregada a l'artista local Ferran Molió / GVA

L'Ajuntament de Bellreguard commemora el 90é aniversari de la proclamació de la II República amb unes Jornades de Memòria Democràtica que s'estendran fins a octubre.

La programació està dedicada especialment a recordar i homenatjar Fernando Seguí Garcia, veí bellreguardí assassinat al camp de concentració de Gusen (Àustria) en 1941, i a totes les persones del municipi represaliades pel franquisme, entre les quals hi havia tres alcaldes del poble.

Els actes ja van començar a finals de juliol amb la pintura d'un mural a la platja de Bellreguard i han continuat amb la projecció del documental La utopia desarmada. Memòria d'un País Valencià republicà, però el plat principal s'ha servit aquest dissabte amb l'homenatge del consistori a les víctimes del feixisme.

Durant la jornada s'ha inaugurat l'escultura encarregada a l'artista local Ferran Molió en un acte que ha comptat amb la presència de la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, qui a més ha lliurat el Taulell de la Memòria de la Generalitat a la família de Fernando Seguí Garcia.

Les activitats, que arriben fins al mes d'octubre, inclouen la projecció del documental Els últims guerrillers. La història de l'Agrupació Guerrillera de Llevant el dia 10 de setembre i la representació del teatre La invasión de los bárbaros el dia 11.

El dia 1 d'octubre la Casa de Cultura acollirà la xarrada col·loqui Valencianes i valencians deportats als camps nazis, i serà el dia 15 del mateix mes quan es presentarà el projecte municipal de memòria democràtica Escola Democràtica Vicenta Seguí, en homenatge a la primera dona regidora de la història a l'Ajuntament de Bellreguard, represaliada també pels franquistes en acabar la guerra civil.

També et pot interessar

stats