Bellreguard declara Dia Local de la Memòria l’aniversari de l’assassinat de Fernando Seguí

L'Ajuntament ha organitzat unes jornades de memòria democràtica en què es posarà el focus en les víctimes del feixisme en els últims 90 anys

Ajuntament de Bellreguard
Ajuntament de Bellreguard / Ajuntament de Bellreguard

L'Ajuntament de Bellreguard (Safor) ha declarat el 15 d'agost Dia Local de la Memòria per recordar els 80 anys de la mort del bellreguardí Fernando Seguí.

El 21 de juliol el ple de l'Ajuntament va aprovar la resolució presentada per l'alcalde, Àlex Ruiz, que també inclou unes jornades de memòria democràtica per a “buscar la veritat, fer justícia i reparar la dignitat de moltes persones i dels seus familiars”.

Fernando Seguí García va ser assassinat el 15 d'agost de l'any 1941 al camp de concentració de Gusen (Àustria) pel règim nazi, després d'haver-lo traslladat del camp de Mauthausen. La seua història, malauradament, no va ser única: més veïns van ser víctimes del nazisme.

Fernando Seguí García assasinat al camp de concentració nazi de Gusen (Àustria)
Fernando Seguí García assasinat al camp de concentració nazi de Gusen (Àustria) / Ajuntament de Bellregurad

El 4 de setembre, al cementeri municipal, la família de Seguí rebrà el Taulell de la Memòria de la Generalitat i s’inaugurarà una escultura que ret homenatge a totes les persones que lluitaren en defensa de la llibertat. 

Les jornades de memòria democràtica de Bellreguard inclouran la projecció del documental Els últims guerrillers, l’obra de teatre La invasión de los bárbaros, per la companyia Arden Producciones, un col·loqui sobre valencianes i valencians deportats als camps nazis, la presentació de l’Escola Democràtica Vicenta Seguí i la presentació dels llibres Miquel Escrivà Pellicer (1896-1936) i La II República a Bellreguard

Document
Consulta el fullet de les jornades de memòria democràtica de l'Ajuntament de Bellreguard
Consulta'l

El 15 d'agost a l’Ajuntament onejaran a mig pal les banderes oficials en senyal de record, reconeixement, respecte i memòria. Al balcó de l'edifici ja hi ha penjada una pancarta en memòria de Fernando Seguí García, que s'hi mantindrà durant el mes d’agost. 

També et pot interessar

stats