Bèlgica detecta el primer cas positiu de la variant sud-africana a Europa

El govern belga ha anunciat noves restriccions als viatges d'entrada procedents del sud d'Àfrica

Vacunació contra la Covid-19 a Sud-Àfrica
Vacunació contra la covid-19 a Sud-àfrica / Reuters

Les autoritats sanitàries de Bèlgica han confirmat que el passat 22 de novembre es va detectar un cas de la nova variant sud-africana de la covid-19. Es tracta del primer cas confirmat a Europa.

El ministre de Salut Pública del país, Frank Vandenbroucke, ha informat que es tracta d’una dona adulta jove que no s’havia vacunat. Tot indica que la dona va desenvolupar símptomes onze dies després de viatjar a Egipte via Turquia, sense haver tingut contacte amb persones del sud d'Àfrica. Tampoc hauria estat en contacte amb persones d’alt risc fora de sa casa ni cap membre de la família ha desenvolupat símptomes.

El primer ministre belga, Alexander De Croo, ha anunciat que el seu govern té previst introduir noves restriccions als viatges d'entrada procedents del sud d'Àfrica, amb una quarantena obligatòria de deu dies per als qui tornen d'aquesta regió i residisquen a Bèlgica. A més, s’estudia una possible "prohibició" d'entrada per als no residents, sense especificar quins països es veurien afectats.

Sud-àfrica ha confirmat aquest dijous la detecció d'una nova variant del coronavirus, que posseeix múltiples mutacions i que ha despertat "preocupació" entre els especialistes, si bé l'impacte encara s'ha d'estudiar. Fins ara, s'han confirmat casos d'aquesta variant a Sud-àfrica, a Hong Kong, Botswana i Israel.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha demanat al seu compte de Twitter la ciutadania que es vacune "tant prompte com siga possible", ja que els científics i els distribuïdors de la vacuna ja han mostrat la seua preocupació per la nova variant.

També et pot interessar

stats