Benimaclet protesta contra els botellots

Veïns i veïnes han pintat cartells per a penjar als balcons, on reclamen el dret al descans

Una veïna de Benimaclet prepara un cartell en què demana el dret al descans / Miquel Mercader

Aquest dissabte, el veïnat de Benimaclet protesta per mostrar el rebuig al repunt de les concentracions de joves a la via pública per a consumir alcohol fins a altes hores de la matinada. Denuncien que el problema no es dona només els caps de setmana, sinó que comença els dimarts a la nit i acaba els diumenges de matinada. Una situació que s’ha tornat insuportable perquè, a més del soroll i les molèsties, deixen els carrers bruts. 

Convidats per la plataforma Benimaclet Descansa, els veïns i veïnes de l'antic poble han participat aquest matí en una acció a la plaça del barri, on han dissenyat pancartes contra els botellots per a penjar-les després en balcons i finestres. Així, el veïnat ha portat teles, retoladors de diferents colors, tisores individuals i altres materials per a omplir les façanes de missatges que reclamen el dret al descans en diversos idiomes.

Un grup de veïns i veïnes del barri de Benimaclet preparen missatges per penjar a les façanes de les seues cases
Un grup de veïns i veïnes del barri de Benimaclet preparen missatges per penjar a les façanes de les seues cases / Miquel Mercader
Entre les pancartes del veïnat de Benimaclet s'han vist missatges en altres idiomes
Entre les pancartes del veïnat de Benimaclet s'han vist missatges en altres idiomes / Miquel Mercader

Dimarts passat l’alcalde de València, Joan Ribó, es reuní d’urgència amb el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, i amb el comissari en cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera, per tal de buscar solucions al problema del botellot al Cap i Casal. Una de les mesures adoptades consisteix a incorporar 30 agents del cos de l’UCO a serveis extraordinaris perquè vigilen els carrers durant la nit, a més d'altres accions com l'arremullada i el tancament de zones.

Els participants en l'activitat han reconegut que, gràcies a aquesta vigilància, han pogut descansar les dues últimes nits, però no saben si aquesta situació es mantindrà quan es retire la presència policial. En declaracions a À Punt Notícies, Esperanza Peña, veïna de la plaça de Benimaclet, ha assegurat que el nivell de brutícia ha sigut tan gran que han arribat a tindre puces. "Això no és L'Alqueria Blanca, no és un escenari", ha afegit Sandra García, una altra participant en l'activitat, en referència als càntics dels joves durant la nit. Per això, l’associació veïnal ha anunciat a través de les seues xarxes socials que continuarà fent accions de protesta perquè “cal no abaixar la guàrdia”.

També et pot interessar

stats