El problema dels botellots s’agreuja i arriba a Benimaclet

El veïnat denúncia que el problema va més enllà del cap de setmana i que la situació és insuportable

El veïnat de Benimaclet reclama solucions immediates per al problema del botellot / À Punt NTC
Yolanda Sanz
Carme Domingo @carme
Cristina Català
19 d'octubre 2021 - 21:42

El problema dels botellots a la ciutat de València ve de lluny, però des de la fi del toc de queda ha causat problemes de convivència molt greus a zones com la plaça del Cedre, Hondures, o a Benimaclet, on es pateix des de fa setmanes un repunt de les concentracions de joves en la via pública per a consumir alcohol fins a altes hores de la matinada. De fet, en aquest barri el veïnat ha celebrat una assemblea per reclamar solucions. 

Denucien que el problema no es dona només els caps de setmana, sinó que comença dimarts a la nit i acaba diumenges de matinada. Una situació que, asseguren, és insuportable perquè, a més del soroll i les molèsties, ho deixen tot fet una porqueria. 

El mateix ocorre a altres zones del Cap i Casal com ara la plaça d'Hondures i Ciutat Jardí, que comprén les zones d'oci de la plaça del Cedre i part de Blasco Ibàñez. Fa més de 21 anys que suporten el botellot, aguditzat ara pel final de la pandèmia, i volen que es complisca la normativa, infringida durant dos dècades, segons la qual no es pot fer soroll entre les 22:00 i les 8:00 hores, explica la presidenta de l'associació de veïns de Ciutat Jardí, Xelo Frígols. 

Aquesta situació ha motivat una reunió d'urgència a l'Ajuntament de València de la qual ha eixit un pla de xoc contra el botellot. Accions preventives, més presència policial i sancions més àgils contra persones i locals són les línies mestres d’aquest pla que el govern local vol començar aplicar ja mateix en els barris més afectats.

Una via alternativa a les sancions és sensibilitzar el jovent sobre el botellot amb la campanya Respect impulsada per l'empresariat de l'oci. Una campanya que segons el seu coordinador, Vicente Pizcueta, pretén fer-se viral a través dels canals digitals i arribar a l’adolescència per a abordar el debat social sobre el civisme. 

També et pot interessar

stats