El 'banc' que ompli el rebost de més de 62.000 persones

La pandèmia triplica els usuaris que sol·liciten l’ajuda del banc d’aliments, que són cada vegada més joves  

El banc d'aliments ha triplicat el nombre de sol·licitants d'ajuda l'any de pandèmia
Ana Moure
20 de maig 2021 - 15:15

Els efectes de la pandèmia també es perceben en el banc d’aliments. La demanda d’ajuda que ha rebut aquesta entitat s’ha triplicat durant l'any de la pandèmia. Actualment, més de 62.000 persones recorren tots els mesos a aquesta organització per a omplir el rebost amb productes bàsics. La reina emèrita ha visitat aquest dijous les instal·lacions que té a la Pobla de Vallbona (Camp de Túria). 

Eva Castelló i Ruth Grillet són dues usuàries del banc d'aliments i han volgut compartir amb À Punt el que significa per a elles aquest servei en temps difícils. 

En el cas d’Eva, viu a la Pobla de Vallbona, té tres filles menudes i està sense faena, pendent que li reconeguen una discapacitat. Encara que el seu marit treballa, entre el lloguer del pis on viuen, la llum o l'aigua no arriben a final de mes. Per això, ja fa mesos que recorre a l'ajuda del banc d'aliments.

“La gent pensa que les persones que venen ací són gent marginada, però no és així”, afirma Eva. “Ací hi ha molta gent que jo conec el poble, del col·legi i són una família estable, normal, sense problemes més allà de l’econòmic”, afig. 

En casa de Ruth són sis de família. Ella no té treball des de fa any i mig i rebre un lot d'aliments bàsics mensual és un respir. “Quan ho necessite, el sol·licite, i quan no, el pare perquè una altra persona puga aprofitar el que em donen a mi”, reconeix. 

Casos com els d’Eva o Ruth, que han de recórrer al banc d’aliments, s’han triplicat durant la pandèmia. Jaume Serra, president del Banc d’Aliments de València, assegura que l’entitat atén mensualment unes 62.250 persones. A més, alerta del canvi en el perfil dels usuaris que sol·liciten ajuda: cada vegada són més joves.

“Cada vegada hi ha més parelles de joves amb xiquets xicotets, uns eren autònoms, uns altres es van passar a un ERO... La situació és molt preocupant”, adverteix. 

Aquesta entitat sense ànim de lucre, que aquest dijous ha visitat la reina emèrita, fa 30 anys que cobreix les necessitats alimentàries de persones en situació de precarietat. 

També et pot interessar

stats