La pandèmia generarà 32 milions de pobres més als països menys desenvolupats

S'espera que el PIB dels països més pobres es reduïsca al voltant d'un 0,4%.

Les "cues de la fam" a Califòrnia, als Estats Units
Les "cues de la fam" a Califòrnia, als Estats Units / Justin Lane (EFE)

Un informe de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) destaca que, a causa de la crisi del coronavirus, augmentarà en vora 32 milions de persones, les que es veuran en situació de pobresa als països menys desenvolupats.

Aquests països van poder esquivar els desafiaments sanitaris de la pandèmia millor del que es preveia pel fet que tenen una població menys envellida i una baixa densitat de població; no obstant això, s'espera que les conseqüències econòmiques siguen fatídiques. En general es preveia un augment del PIB per a aquest 2020, però la pandèmia ara estima que hi haurà una davallada d'un 0,4%.

Entre aquests països, la majoria africans, alguns asiàtics i d'Oceania i l'americà Haití, els que més han patit la crisi han sigut els més dependents del comerç exterior, com els exportadors de combustibles (Angola, el Txad, Moçambic, el Iemen), minerals i metalls (Zàmbia i Guinea), peces de vestir (Bangladesh, Haití i el Nepal) o destinacions turístiques com Vanuatu o Cambodja.

Aquesta situació suposa un revés per a les perspectives d'aconseguir els objectius de sesenvolupament aostenible així com altres propòsits relacionats amb l'educació, la salut i la igualtat de gènere en aquests.

Cues de la fam als Estats Units

Un dels països més rics del món, els Estats Units, tampoc evita que es creen les que ja són considerades com les "cues de la fam" davant dels bancs d'aliments. De fet, la pandèmia ha ocasionat que al país, uns 26 milions de persones tinguen dificultats diàries per a menjar.

Una situació que ja s'ha vist durant els últims mesos, les llargues cues d'automòbils o de persones a peu a l'entrada dels bancs d'aliments s'han fet habituals en ciutats, com Los Angeles (Califòrnia), Houston (Texas) o la capital, Washington DC.

També et pot interessar

stats