Balanç d’incendis d’aquest estiu

Enguany s'ha cremat el triple de superfície d'hectàrees a tota Espanya que el 2018.

VÍDEO | Balanç d’incendis d’aquest estiu

Quasi 70.000 hectàrees cremades, el triple de superfície que l'any 2018. És la xifra cremada fins al moment a tot el territori espanyol. Els experts estan especialment preocupats per la força del foc que s'origina a les Canàries, amb característiques semblants als de Califòrnia i Portugal, el que anomenen "fora de la capacitat d'extinció". 

Són incendis ràpids, agressius i difícils de controlar. Arriben a cremar més de 4.000 hectàrees per hora i superen la capacitat humana d'extinció. El canvi climàtic, amb l'augment de les temperatures i l'estrés hídric que pateix la vegetació, està darrere d'aquests focs impossibles d'apagar. L'incendi de les Canàries ha sigut el més important d'Espanya des del 2012, quan a les comarques centrals valencianes es van cremar 50.0000 hectàrees. 

Enguany han sigut dotze els grans incendis forestals: els més destacats els de Castella-la Manxa, la Comunitat de Madrid, amb vora 3.000 hectàrees, i Catalunya, amb 6.000 hectàrees. A les Canàries el balanç definitiu arriba a 12.000 hectàrees arrasades pel foc.

També et pot interessar

stats