Les baixes dades de vacunació evidencien que la gent ha perdut la por a la covid-19

La ciutadania valora que és un vaccí que queda restringit per als sectors la població de risc

Imatge d'una xeringa inserint la dosi de vacunació / À Punt NTC

La societat ha perdut la por a la covid-19 i les dades de vacunació així ho reflecteixen. La ciutadania valora que és una vacuna que queda restringida per als sectors la població de risc, com la gent major o amb malalties cròniques, però no tant per a la gent jove.

I aquesta sensació de seguretat s'estén també entre el personal sanitari. Entre un 15% i un 20% dels professionals sanitaris que es vacunen de la grip, no ho fan contra la covid, en contra del que recomana la Societat Valenciana de Medicina Preventiva i Salut Pública. De fet, aquesta ha demanat als professionals sanitaris i a la societat en general que completen les vacunacions estacionals de la grip i la covid per a evitar la transmissió i l'augment de baixes en aquest col·lectiu.

 Les dades expliquen que en les tres primeres setmanes de vacunació només s'havien immunitzat el 35% dels sanitaris, mentre que el 2021 es va aplegar a vacunar el 95%. Unes dades que estan lluny de l'objectiu de l'administració, que espera arribar a un 75%. “Aquest any, sense arribar la tardor i el fred, això pot condicionar al fet que la gent estiga menys predisposada a vacunar-se”, assegura Juan Francisco Navarro, president de la Societat Valenciana de Medicina Preventiva.

La Societat Valenciana de Medicina Preventiva demana als professionals sanitaris la seua col·laboració per a protegir-se i protegir els col·lectius més vulnerables, ja que és “un cas de responsabilitat professional”. Els especialistes recorden que l’actual vacuna contra la covid-19 és efectiva contra la variant òmicron. 

També et pot interessar

stats