Aurora Aranda (Càritas): "Continua havent-hi un nombre important de famílies en situació de vulnerabilitat"

Càritas Diocesana de València ha atés 48.411 persones el 2021 i preocupa especialment la situació de les persones sense llar

Aurora Aranda, secretària de Cáritas Diocesana de València
Aurora Aranda, secretària de Càritas Diocesana de València / Arxiu

Càritas Diocesana de València ha atés el 2021 més de 48.411 persones. Després d'un 2020 marcat per la crisi de la covid-19, quan l'entitat va acompanyar 62.534 persones, les xifres tornen a moments prepandèmia i creixen un 5% respecte al 2019, amb unes 2.000 persones ateses més.

Des d'aquesta entitat, que aquest dijous ha presentat la seua memòria d'activitats, es constata que continua havent-hi moltes famílies en situació de vulnerabilitat, segons ha explicat en Les notícies del matí la secretària general de Càritas València, Aurora Aranda.

"Detectem que hem augmentat les persones que ateníem el 2019 i continua havent-hi un nombre important de famílies en situació de vulnerabilitat i amb dificultat d'accedir al desenvolupament natural i al gaudi dels drets. Persones que tenen dificultats a construir el seu projecte de vida d'una manera digna", ha assenyalat en l'entrevista.

Aurora Aranda ha constatat un creixement de famílies amb "situacions greus i cronificades en el temps", pel fet que els moments de crisis els impedeixen "eixir a flotació".

Preocupa especialment la situació de les persones sense llar i constaten que ha canviat el perfil. Són més joves i hi ha un repunt de les dones i dels migrants i de les demandes d'habitatge. Des de Càritas se'ls dona suport perquè puguen eixir d'una situació que tendeix a cronificar-se.

En Càritas tracten d'acompanyar aquestes persones en tres nivells. "D'una banda, des del carrer que és on estan, i després els intentem oferir espais, itineraris ocupacionals, suport a través de l'habitatge i acompanyament en les gestions i en el seu dia a dia".

Aranda, que treballa en Càritas des de fa vora 30 anys, destaca que en aquestes tres dècades, la xarxa de voluntaris ha augmentat en nombre, accions, projectes i iniciatives i "això és un signe d'esperança de la nostra Església és capaç d'afrontar els reptes que se li plantegen".

També et pot interessar

stats