València registra 723 persones en el cens de gent sense llar

El nombre de persones sense sostre ha disminuït un 13% durant la pandèmia i la majoria pernocta en albergs 

Els voluntaris de l'Ajuntament, la Universitat de València i les entitats socials han arreplegat les dades de les persones sense llar de la ciutat / À Punt NTC

El nombre de persones sense sostre a la ciutat de València ha baixat un 13% des del 2019. Així ho revela un cens elaborat conjuntament entre l'Ajuntament, la Universitat de València i diverses entitats socials, que han realitzat una radiografia de la pobresa més extrema que es viu al municipi. Un total de 518 voluntaris han participat aquesta nit en el registre als carrers de València per a detectar les persones sense llar.

“Hem distribuït la ciutat en sectors per a fer batudes i ens hem dividit per a passar un qüestionari identificatiu de les persones que trobem” ha explicat Joan Llull, coordinador de persones sense sostre de Càritas.

Aquest ha sigut el segon cens dut a terme pel consistori, en què s’han registrat 723 persones sense sostre. D’aquestes, 371 es troben en albergs i 352 viuen al carrer. Una situació que fa dos anys era la contrària i que des de l'Ajuntament veuen com un pas molt positiu en la lluita contra la pobresa extrema.

L'objectiu de la iniciativa és conéixer la realitat del col·lectiu més vulnerable a la ciutat, perquè els serveis socials puguen oferir-hi millor protecció.

També et pot interessar

stats