Augmenten els discursos d'odi en línia cap als menors migrants

Els continguts de xenofòbia i rebuig cap a les persones d'origen magribí van passar en dos mesos del 7,9% al 15,3%, segons dades de l'Observatori Espanyol del Racisme i la Xenofòbia

Menors marroquins no acompanyats acollits a Ceuta
Els continguts de xenofòbia cap a les persones d'origen magribí s'han multiplicat en dos mesos

L'Observatori Espanyol del Racisme i la Xenofòbia (Oberaxe), del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, ha publicat en el seu últim butlletí de monitoratge que el contingut del discurs d'odi en línia cap als menors immigrants va augmentar 13 punts entre el mes de juliol i el mes d'agost.

En l'informe s'ha detectat que els discursos antiimmigrants dirigits a menors van concentrar el 30% del discurs d'odi en línia analitzat per l'Oberaxe, mentre que en el període anterior (maig-juny), se situava en el 17,1%.

Els continguts de xenofòbia i rebuig cap a les persones d'origen magribí van passar en dos mesos del 7,9% de març-abril, al 15,3% al maig-juny, coincidint en el temps amb l'entrada de persones marroquines a la ciutat de Ceuta. En aquest últim butlletí, és del 16%. Per contra, s'observa un descens del contingut xenòfob dirigit cap a la població asiàtica, sud-americana i europea, així com a les persones d'ètnia gitana.

Durant aquest últim període, Oberaxe ha identificat i comunicat a les plataformes Facebook, Twitter, YouTube, Instagram i TikTok un total de 607 continguts de discurs d'odi, la qual cosa representa un increment del 9% respecte a l'anterior. D'aquests, 221 continguts van ser eliminats, la qual cosa significa una taxa d'eliminació de 36,4%, un descens de 4,9 punts percentuals respecte al període anterior.

El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, a través d'Oberaxe va impulsar, quan va irrompre la pandèmia el 2020, l'inici d'un monitoratge específic en les xarxes socials amb la finalitat de valorar el discurs d'odi que en aquell moment es produïa contra la població asiàtica.

També et pot interessar