Notícies falses i missatges d'odi en les xarxes criminalitzen els migrants que han arribat a Ceuta

En moltes d’aquestes publicacions es veuen escoles, cotxes i esglésies que es cremen i els assenyalen com a autors

L'extrema dreta encoratja la difusió de notícies falses sobre la crisi migratòria / À Punt NTC

La crisi migratòria entre Espanya i el Marroc ha fet que inunden les xarxes les mentides i les notícies falses respecte de les persones migrants que han arribat a la costa de Ceuta.

Així ho ha denunciat la policia de la ciutat autònoma, que ha desmentit moltes d’aquestes notícies que circulaven per Twitter. En moltes d’aquestes publicacions es veuen escoles, cotxes i esglésies que es cremen i assenyalen com a autors els migrants. Però és mentida.

De fet, molts d’aquests comptes hui estan suspesos en Twitter. La xarxa social els ha eliminat perquè són falsos i han sigut creats expressament per a intoxicar l'opinió pública.

Són missatges que fomenten personatges públics de l'extrema dreta que des dels seus comptes oficials llancen propaganda xenòfoba. És el cas d’alguns dirigents de Vox, com ara Santiago Abascal, a qui Twitter no li ha retirat el compte perquè el considera d'interés públic.

Aquesta propaganda anima altres membres de Vox que han manipulat, per exemple, una de les imatges icòniques d'aquesta crisi humana, i li han donat un vessant sexual. És un vídeo en què es veu una voluntària de la Creu Roja que consola un migrant acabat d'arribar a la platja d'El Tarajal. L'allau d'insults contra la voluntària l'han obligada a deixar les xarxes.

També et pot interessar

stats