Colpidora imatge a Ceuta: un submarinista de la Guàrdia Civil rescata un nadó en la mar

Vora 8.000 persones migrants han arribat a la ciutat autònoma, de les quals 1.500 són menors

Un submarinista de la Guàrdia Civil rescata un nadó en la mar
Un submarinista de la Guàrdia Civil rescata un nadó en la mar / Guàrdia Civil

La ciutat autònoma de Ceuta viu unes jornades sense precedents per l’entrada massiva de persones que arriben nadant o vorejant els espigons de la costa, en la majoria procedents del Marroc 

De les 8.000 persones migrants que han arribat a Ceuta des de dilluns, les autoritats calculen que hi ha vora 1.500 menors d’edat. Més de mil joves, així com famílies senceres, que s’han llançat a la mar davant de la passivitat de les autoritats marroquines. 

La Guàrdia Civil, que col·labora amb altres forces i cossos de seguretat de l’Estat en la vigilància i el control de tot el perímetre fronterer tant per terra com per aire, ha publicat en les seues xarxes algunes imatges que reflecteixen la desesperació de les famílies per entrar a la ciutat autònoma. 

Una de les fotografies s’ha fet viral als pocs minuts de publicar-se. S'hi veu un agent del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) que rescata en la mar un nadó a penes de dos mesos. 

El Ministeri de l'Interior ha anunciat que reforçarà Ceuta amb més agents i mitjans de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. Així, a més del reforç ja assenyalat de 200 membres, s'hi desplegaran 50 agents més de la Guàrdia Civil i 150 agents de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) que estan en alerta per si fora necessari el trasllat i desplegament.

També et pot interessar

stats