Augmenta la incidència dels virus respiratoris: grip, rinovirus, adenovirus o coronavirus

L’arribada del fred i l’abandonament de les mesures de protecció individual són les causes darrere d’aquest repunt

Dues metgesses ausculten un xiquet / À Punt NTC

Grip, rinovirus, adenovirus o coronavirus: els virus respiratoris han pres el carrer. L’arribada del fred i l’abandonament de les mesures de protecció individual estan darrere d’aquest repunt. 

Després de dos anys amb mesures de protecció a causa de la pandèmia, ara estan tornant tots els virus que no havíem vist en aquest temps. Entre ells, el virus sincicial que provoca la bronquiolitis entre la població més menuda. Els casos han pujat un 40 %, però l’epidèmia comença a estabilitzar-se.

María Garcés, pediatra del comité assessor de vacunes, afirma que estem “arribant al pic màxim i pareix que començarà ja a descendir”. Però adverteix: “hem d’estar molt pendents perquè ara és quan realment la grip augmenta la incidència i és molt important que els pares recorden que en aquests moments tenim vacunes antigripals que poden protegir els xiquets”.

Tenim l’amenaça de la grip que arriba i la que no acaba d’anar-se'n, perquè també repunten els contagis de coronavirus. “La gent està molt vacunada i ha passat moltes infeccions i, per tant, té una bona barrera de protecció davant de la covid greu”, apunta Salvador Peiró, investigador de Fisabio.

Així i tot, les veus expertes recorden la importància de vacunar-se amb la quarta dosi, especialment en el cas de persones immunodeprimides i majors de seixanta. Peiró també recorda que cal “fer un ús responsable de la mascareta”, siga amb la covid o amb qualsevol altra grip. Tot per a frenar aquest tren de virus que sembla no donar treva.

També et pot interessar

stats