Vora 850.000 persones s'han vacunat contra la grip a la Comunitat Valenciana

Sanitat també ha administrat 714.107 segones dosis de reforç contra la covid-19

Doble campanya de vacunació contra la grip i la covid-19
Doble campanya de vacunació contra la grip i la covid-19 / Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha immunitzat contra la grip a 846.733 persones des del 17 d'octubre, quan va començar la campanya de vacunació. El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, insisteix en la importància de vacunar-se i de mantindre unes certes mesures de cara als pròxims dies festius, no sols per a poder gaudir amb la família i amics, sinó també per a reduir la càrrega assistencial.

Mínguez també ha incidit en l'ús responsable de la mascareta: en llocs tancats o quan estem amb persones vulnerables amb immunodeficiències o una edat avançada. 

En aquest sentit, els col·lectius per als quals està pautada la vacuna antigripal són les persones majors de 65 anys, embarassades o que acaben de donar a llum, les que tenen risc de patir complicacions perquè pateixen patologies de base, personal sanitari i sociosanitari i que viu en centres de majors o de diversitat funcional.

Missatges SMS, cartes i bans

Amb l'objectiu d'optimitzar la cobertura vacunal, els departaments de salut estan desenvolupant diferents estratègies en funció de les característiques sociodemogràfiques de la població a la qual atenen i d'altres singularitats. Així, els de menor població o persones més majors realitzen avisos personalitzats a través de telefonades, missatges SMS i cartes. 

La difusió de la informació a través de les xarxes socials dels departaments o de bans o ràdios municipals, amb la col·laboració dels ajuntaments, són altres fórmules que s'estan emprant per a informar la població susceptible de vacunar-se.

A aquests sistemes se suma la captació oportunista, és a dir, que el personal sanitari aprofita qualsevol visita al centre de salut dels pacients susceptibles d'immunització per a oferir-los vacunar-se. D'igual manera, en les visites domiciliares a població de risc també es brinda l'oportunitat de vacunar-se.

En alguns departaments, addicionalment, s'han celebrat jornades de portes obertes perquè les persones puguen acudir a vacunar-se. La ciutadania pot agafar cita contactant amb el seu centre de salut en persona, per telèfon, per l'aplicació GVA+ Salut o en la web de cita prèvia.

Dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus

La campanya antigripal discorre en paral·lel amb l'administració de la segona dosi de record contra la covid-19, que es va iniciar el 26 de setembre. Des de llavors, 714.107 persones han rebut aquesta inoculació. 

Es tracta de professionals i residents de centres sanitaris o sociosanitaris, persones de 60 anys o més, persones dependents que no viuen en un centre de majors o de diversitat funcional i pacients que pateixen patologies de risc.

També et pot interessar

stats