Augmenta la demanda de residències d'estudiants entre l'alumnat universitari

Quan encara queden cinc mesos per a l'inici del curs, el 70% de les habitacions d'alguns centres ja estan ocupades

La demanda de residències és cada vegada major entre l'alumnat universitari que ve de fora / À Punt NTC

Més de 100.000 estudiants han triat la província de València durant aquest curs acadèmic, el que la converteix en la tercera província en recepció d'estudiants de tot l'estat espanyol: una realitat que confirma la pujada de la demanda en el sector de les residències universitàries. I una de les principals raons és l'augment disparat dels preus dels lloguers en pisos compartits.

Un llit gran, una cuina xicoteta, un bany i espai suficient per a estudiar: és l'habitació que ofereixen la majoria de les residències d'estudiants. "Estem al 70% d'ocupació quan queden cinc mesos per a començar el curs, açò suposa un 10% més que en la mateixa data de l'any passat", assegura Lorena Larrañaga, directora de Resa Patacona.

L'atractiu de la ciutat, juntament amb la gran oferta acadèmica i de qualitat, converteixen València en la destinació ideal per a l'estudiantat nacional, i també internacional. Per a Carles Padilla, vicerector d'internacionalització en la Universitat de València, darrere d'aquesta tendència hi ha també factors com "el bon oratge que tenim, que és una ciutat acollidora on es viu bé o la seguretat en els carrers".

L'augment del preu del lloguer dels pisos compartits fa que cada vegada més famílies opten per aquest tipus d'allotjament. "No ix tan rendible portar un fill a un pis compartit", expressa Larrañaga. "Al final acabes pagant el mateix preu que en una residència, però sense tots els serveis que una residència d'estudiants ofereix", afegeix.

L'alumnat nouvingut opta per aquesta solució sobretot durant el primer any de carrera, així poden conéixer gent i centrar-se en els estudis. De fet, molts ho consideren com un pas previ abans de passar a un pis compartit en el segon any. "L'any que ve ja anirem a un pis compartit, que també toca la fase de ser independent en un pis i que no t'ho donen tot fet", comenta una estudiant de Ciudad Real que s'ha quedat en una residència en el primer any.

Inclús quan encara queden més de dos mesos perquè acabe el curs actual, gran part de l'alumnat ja està fent les gestions necessàries per a tindre una plaça assegurada el curs que ve. Un altre dels efectes de l'augment del preu de lloguer que continua en una pujada imparable.

També et pot interessar

stats