L’alça de preus en el mercat de lloguer fomenta l’aparició de residències d’estudiants

Compartir habitació en alguns d’aquests centres costa quasi el mateix que fer-ho en un pis

Classe d'estudiants universitaris / À Punt NTC

El mercat del lloguer és un dels més tensionats a la Comunitat Valenciana, amb un augment del 22% en els preus durant l’últim any. A més dels preus alts, hi ha molt poca oferta per als milers d'estudiants que venen cada any a València, i les residències han aprofitat eixa demanda i no paren de multiplicar-se.

Això sí, a pesar que la diferència s'acurta, encara ixen més cares que compartir un pis. Segons Fernando Cos, de la càtedra de la Vivenda de la Universitat de València (UV) el preu mitjà d'un pis compartit per a llogar és 1.500 euros al mes, mentre que el metre quadrat de les residències està en vora 12 euros. Per tant, compartir habitació en una residència d’estudiants comença a semblar-se molt, econòmicament, a compartir un pis.

Cada nou curs, 44.000 joves arriben de fora a estudiar a la ciutat de València. El preu mitjà d'un pis compartit per a llogar és 1.500 euros al mes, segons la càtedra de la Vivenda de la UV.  L'oferta d'habitacions de lloguer és molt escassa i les residències es multipliquen per a aprofitar la demanda. 

Vanesa Esteban, CEO de Cotown Group, explica que al gener esperen tindre les 40 places de la seua residència completes perquè, malgrat el creixement, València està per davall de la mitjana espanyola d'oferta en residències. Concretament, a penes n'hi ha una plaça per, aproximadament, 24 alumnes dels que requereixen aquest tipus d’allotjament. 

Ara bé, a pesar que les diferències de preu entre una residència i compartir pis s'acurten, les residències continuen per damunt. Una mensualitat oscil·la entre els 800 i els 1.200 euros al mes, on s'inclouen servei de neteja, mitja pensió, i subministraments.

També et pot interessar

stats