Alfara estudia regular la instal·lació de residències d'estudiants a la part vella del poble

La proximitat amb la Universitat CEU Cardenal Herrera ha traslladat molta població estudiantil al municipi

Alfara estudia regular la instal·lació de residències d'estudiants a la part vella del poble / À Punt NTC

A Alfara del Patriarca, a l'Horta Nord, s'han proposat regular la instal·lació de residències d'estudiants a la part vella del poble. La proximitat amb la Universitat CEU Cardenal Herrera ha traslladat molta població estudiantil al municipi. 

En els últims quatre anys s’han construït quatre noves residències només al centre històric d’Alfara. El veïnat i Ajuntament mouen fitxes per a modificar el Pla d'Ordenació Urbana i posar límits a la gentrificació.

La presència de la Universitat CEU Cardenal Herrera ha propiciat contrastos urbanístics de residències al costat de façanes antigues modernistes. A Alfara volen mantindre l'essència de poble. Per contra, en alguns comerços també són conscients dels beneficis econòmics que du l'estudiantat.

El Pla de Vivenda d'Alfara trau a la llum una altra xifra: el 22% d'habitatges són de lloguer, el percentatge més alt de la província de València. “Estem sent pioners en aquesta situació i estem demanant suport de la Conselleria d’Habitatge”, ha assegurat Julio Berga, regidor d’Urbanisme.

De moment, la modificació d'un punt del Pla General d'Ordenació Urbana és la mesura transicional: el pas previ al nou pla, previst per al 2023, que busca mantindre la identitat de poble d'Alfara del Patriarca.

També et pot interessar

stats