Més aturades de taxi a València: el dia de la Marató i les nits de Nadal i Cap d'Any

Les associacions convocants retrauen a la Conselleria de Política Territorial la "poca sensibilitat mostrada" amb el sector

El taxi recupera l'activitat, especialment els caps de setmana
Detall d'un taxi (arxiu)

La Federació Sindical del Taxi de València i l'Associació Gremial Provincial d'Auto Taxis de València han anunciat una manifestació per al dia 1 de desembre i "aturades tècniques totals" que coincidiran amb la Marató Trinidad Alfonso (4 de desembre), les nits de Nadal i de Cap d'Any i la del 17 de desembre.

Així ho ha acordat el comité de vaga creat per totes dues entitats, que retrau la "poca sensibilitat mostrada" per la Conselleria de Política Territorial respecte a la situació del sector després de la protesta del passat dijous. Els taxistes es concentraren davant de la seu de l'administració per a reclamar una pujada de les tarifes de com a mínim un 10% el 2023, una reducció d'oferta en els mesos de baixa demanda i acabar amb la "impunitat" dels vehicles de transport amb conductor, les populars VTC.

Les entitats han convocat un nou calendari de mobilitzacions que arrancarà amb una mobilització el dia 1 de desembre de 10:30 a 13:30 hores. Tindrà dos punts d'eixida, en les avingudes Tres Creus-Cid, i en Tarongers-Catalunya, i finalitzarà en la plaça de Manises, on es troba la seu de la Generalitat.

A més, hi haurà una "aturada tècnica total" del servei de taxi en l'àrea de València el 4 de desembre, que coincideix amb la Marató Trinidad Alfonso, de 6:00 a 16:00 hores. També el 17 de desembre (matinada del dissabte al diumenge), de 00:00 a 06:00 hores. Per a les nits de Nadal i Cap d'Any, 24 i 31 de desembre, les parades aniran de les 18:00 a les 06:00 hores.

Les associacions convocants han manifestat que "confien en la voluntat negociadora" de les dues parts per a "arribar a un acord i que el taxista puga continuar prestant un servei professional a l'usuari, amb un treball digne, ben remunerat i sense competència deslleial".

També et pot interessar

stats