Sanitat recupera l’atenció presencial als centres de salut i reprén les intervencions quirúrgiques programades

Es permetrà la visita d’una sola persona i durant un màxim de 30 minuts a pacients ingressats en UCI. 

Imatge d'arxiu d'una intervenció quirúrgica
Imatge d'arxiu d'una intervenció quirúrgica

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha donat orde a tots els departaments de salut que poden reprendre qualsevol activitat programada, entre les quals s’inclouen les consultes i les intervencions quirúrgiques, atenent els plans de contingència i afavorint l’activitat presencial. 

Segons ha detallat Sanitat en un comunitat, l’objectiu de les noves mesures és “flexibilitzar” la presència de pacients, familiars i agents socials als centres sanitaris. 

Així, també es permetrà que un màxim de dues persones, que seran sempre les mateixes i hauran d’alternar-se, acompanyen pacients ingressats als hospitals. En el cas dels malalts que ocupen un llit a les unitats de vigilància intensiva, les visites es limitaran a una sola persona durant un període màxim de 30 minuts per torn de matí i de vesprada. 

Pel que fa als pacients en situació terminal, podran estar acompanyats per fins un màxim de 3 persones simultàniament, sempre que les mesures preventives ho permeten, de 8:00 a 22:00 hores.

Canvis en l’acompanyament durant el procés d’embaràs

També s'han modificat les mesures adreçades a dones al llarg del procés d'embaràs, part i puerperi, que podran estar acompanyades per una persona de la seua elecció en tot moment, excepte durant la realització d'una cesària, sempre que es puga garantir la distància mínima entre persones d'1,5 metres. Així mateix, es permetran activitats grupals com a preparació al part o tallers de lactància amb un aforament menor al 30% de l'espai.

A més, es permetrà la celebració de seminaris, sessions clíniques o jornades respectant la distància social i amb un aforament limitat al 30% de la capacitat de l'estada. En aquest sentit, s'establirà un registre de visita als centres sanitaris dels delegats de laboratoris, que hi podran accedir de forma programada.

Es reprén el voluntariat

Al mateix temps, la Conselleria de Sanitat Universal permet de nou el voluntariat als centres sanitaris. No obstant això, aquesta activitat no sempre requereix que siga de manera presencial, per la qual cosa es tractarà de potenciar les accions telemàtiques. 

També et pot interessar

stats