Els hospitals valencians reprenen les operacions quirúrgiques que no requereixen ingrés en UCI

Els espais destinats de forma extraordinària a l’atenció de malalts Covid tornen a poc a poc a l’ús habitual.

VÍDEO | Els hospitals valencians reprenen les operacions quirúrgiques que no requereixen ingrés en UCI

La Conselleria de Sanitat ha donat orde als departaments de salut perquè molts dels recursos assistencials que van ser reubicats durant els pitjors moments de la pandèmia per a poder assumir l’increment de pacients Covid puguen tornar a recuperar-se i atendre les necessitats habituals.

Així, pràcticament tots els blocs quirúrgics dels hospitals valencians ja han començat a fer intervencions quirúrgiques programades que no requereixen ingrés en les unitats de cures intensives, tret d’intervencions urgents o prioritàries. També les no prioritàries es poden dur a terme si els pacients no han de passar per les unitats de crítics.

Segons informa la Conselleria, també s’estan fent operacions de cirurgia major ambulatòria, així com ingressos programats, mentre en els centres de salut es recuperen les consultes presencials i es manté la telemedicina per a evitar desplaçaments i aglomeracions.

Des que va començar la tercera onada de la pandèmia, tots els centres hospitalaris van activar els seus plans de contingència. Es van instal·lar llits addicionals i es van reconvertir espais, des d’unitats de cirurgia sense ingrés, a paritoris, gimnasos o cafeteries.

A hores d’ara, l’ocupació hospitalària a la Comunitat Valenciana ha disminuït un 14,6% en el període d’un mes, i ha passat del 74,32% el 27 de gener, al 63,5% aquesta setmana. Segons l’última actualització de dades, la d’aquest divendres, hui en dia hi ha 857 persones ingressades en els centres sanitaris valencians, un 28% menys que divendres passat (quan hi havia 1.186 ingressats). Cau també el nombre de malalts en vigilància intensiva, amb 227 hospitalitzats, un 20% menys que fa només una setmana (288 pacients en UCI).

Els malalts Covid ingressats als hospitals valencians representen un 15,31% del total d’hospitalitzacions, mentre que a final de gener aquest percentatge era del 58,47%. Més de la meitat dels pacients estan en unitats de cures intensives, mentre que els que estan en planta representen el 12,57% del total d’ingressats.

També et pot interessar

stats