Ataquen la placa en homenatge a Miquel Grau a Alacant

Des que aquest memorial va ser erigit l'octubre de 2015, s'hi han registrat nou atacs.

Placa en homenatge a Miquel Grau
Placa en homenatge a Miquel Grau / Casal Popular Tio Cuc
03 d'abril 2021 - 10:45

El Casal Popular Tio Cuc d'Alacant ha denunciat en les xarxes socials un nou atac a la placa que recorda l'assassinat de Miquel Grau, jove militant del Moviment Comunista del País Valencià i víctima de la Transició Política.

La matinada del dijous, la placa en record de Grau a la plaça dels Cavalls d'Alacant va ser arrancada i en va desaparéixer el vinil, que el casal recorda que feia setmanes que estava en un estat "deplorable".

Des que aquest memorial va ser erigit l'octubre de 2015, s'hi han registrat nou atacs. El Casal Tio Cuc ha relacionat aquesta agressió amb "la inacció de l'Ajuntament d'Alacant davant huit agressions anteriors, però també amb l'oposició de l'equip de govern a reconéixer la figura de Miquel Grau amb un carrer, proposta que ha vetat en tres ocasions des de 2017".

Des d'aquest espai també emmarquen l'atac en una sèrie d'agressions que atribueixen al feixisme, "normalitzat, blanquejat i impune", ja que va ocórrer la mateixa nit que atacaven el Casal Popular Lina Òdena de Barcelona i llançaven un còctel Molotov contra la seu de Podemos a Cartagena. El Casal Tio Cuc també relaciona els fets amb l'agressió racista al barri de Benicalap de la ciutat de València.

El programa d'À Punt Mèdia Va passar ací va dedicar un capítol a l'assassinat de Miquel Grau per part de Miguel Ángel Panadero Sandoval, militant de Fuerza Nueva.

També et pot interessar

stats