Tres detinguts per insults racistes i agredir un matrimoni a València

Els fets han passat al voltant de les 9:00 hores en una fruiteria del barri de Benicalap.

Sala del 092
Un policia a la sala del 092 / Policia Local de València

Agents de la Policia Local de València han detingut tres homes, entre 22 i 36 anys, com a presumptes autors de delictes d'odi, lesions i danys, després d'agredir aquest matí un matrimoni que regenta una fruiteria al barri de Benicalap de la ciutat.

Els fets han passat al voltant de les 9:00 hores, quan la sala del 092 ha requerit la presència d'una patrulla perquè es dirigira a un carrer d'aquest barri on, aparentment, un grup de joves estava agredint el propietari d'un establiment, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

En arribar al lloc dels fets, la patrulla de la cinquena Unitat de Districte ha detingut un dels homes, que presentava excoriacions i la camiseta esgarrada. Aquest home ha negat estar relacionat amb l'agressió.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, la patrulla de la Policia Local ha localitzat als voltants a dos joves més, un dels quals, en preguntar-li pels fets, ha respost als agents: "Al meu barri no em crida l'atenció cap moro de merda".

A continuació, els agents s'han entrevistat amb el matrimoni que regenta l'establiment, que presentaven diverses lesions. Per això, els han traslladat a ambdós a l'Hospital La Fe de València.

Segons han relatat, aquest matí han entrat tres joves sense intenció de comprar res i s'han dirigit en to agressiu i despectiu a l'amo, a quin li han dit que era un "moro de merda". També han dit frases com "Ves-te'n al teu país" i "No vals per a res", i han tirat fruita a terra.

El regidor de Protecció Ciutadana en l'Ajuntament de València, Aarón Cano, ha traslladat el seu suport al matrimoni agredit i hi ha asseverat que el consistori "no consentirà" aquest tipus d'actuacions que -ha advertit- "no tenen cabuda en aquesta societat".

També et pot interessar

stats