43 anys de l'agressió mortal a Miquel Grau

Unides Podem reclama un carrer amb el seu nom “en memòria de la seua lluita antifeixista”.

43 anys de l'agressió mortal a Miquel Grau
43 anys de l'agressió mortal a Miquel Grau

“Per cridar 'vull l'Estatut!'; ai, ai, ai, ai; per cridar 'vull l'Estatut!'; a Miquel l'assassinaren”. Així recordaven el grup Al Tall la nit del 6 d’octubre de 1977, quan van agredir mortalment Miquel Grau a la plaça dels Estels d'Alacant, mentre apegava cartells que convocaven a celebrar la festa del Nou d'Octubre.

Miguel Ángel Panadero Sandoval, militant de Fuerza Nueva, a qui van condemnar i després el govern espanyol va indultar, va llançar diversos objectes des d'un balcó pròxim i una rajola colpejà al cap el jove militant del Moviment Comunista del País Valencià. Deu dies més tard, va morir a l'hospital.

Alacant va col·locar el 2015 un monòlit en record de Grau, última víctima de la violència política de la Transició reconeguda per la llei de la memòria històrica. A més, el mateix any l'Ajuntament li va concedir la Medalla d’Or a títol pòstum.

43 anys després de l'assassinat, des d’Unides Podem reclamen que Alacant tinga un carrer amb el seu nom “en memòria de la seua lluita antifeixista i per la llibertat”. La formació considera una anomalia democràtica que Miquel Grau no tinga un carrer dedicat a la ciutat des de març del 2017, quan van retirar-hi el nom per a recuperar l'anterior denominació franquista, García Morato.

El programa d'À Punt Mèdia Va passar ací Va passar ací va dedicar un capítol a l'assassinat de Miquel Grau.

També et pot interessar

stats