Els assistents virtuals, presents en un 15% de les cases valencianes

L’any passat es van registrar 444 milions d’interaccions amb Alexa només a la Comunitat Valenciana

Interaccions amb Alexa i altres assistents virtuals

Siri i Google Assistant ja són com de la família. Els assistents virtuals estan presents en el 15% de les llars valencianes. Ramon Llosa, botiguer, ens conta que “cada vegada es venen més i tenen molta curiositat, fan moltes preguntes de què se sent, que fa, etc.”. Fan quasi de tot, des de buscar receptes en internet, donar-nos la previsió de l’oratge, habilitar-nos un karaoke o controlar els llums, persianes i altres aspectes de la casa. El 2022 el que més va augmentar és l’ús domòtic d’aquestes eines.

Un dels proveïdors d'aquests aparells ens ho confirma: als valencians i a les valencianes ens encanten. “És la quarta regió a Espanya en utilització d’Alexa” afirma Andrés Pazos, responsable del negoci d’Amazon Alexa a Espanya. En total, han comptat 444 milions d’interaccions a la Comunitat Valenciana, un 37% més que l'any anterior. Els usos més habituals? L'oratge i sentir música. La cançó més escoltada és Tacones Rojos de Sebastián Yatra.

Per això han adaptat el dispositiu al saló, a la pantalla gran o a la de més menuda: la clau és la facilitat d'ús per a totes les edats. Tal com explica Pazos, el control de “veu és la més natural per a comunicar amb la tecnologia” per les persones majors. Encara no parla valencià, però des d’Amazon afirmen que això està de camí.

També et pot interessar

stats