Comprar en el metavers: ciència-ficció o model de futur?

El món virtual permet comprar un producte digital i models que no existeixen en la vida real

Les compres en el metavers són la nova oferta de les grans companyies / À Punt NTC

Mentre que alguns faran les compres del Black Friday i Nadal a les botigues físiques, el 12% dels consumidors ho farà al Metavers, l’evolució d’Internet cap a un món virtual. El metavers com a estratègia de màrqueting ofereix la possibilitat de comprar un producte virtual que després podem adquirir físicament.

Els preus poden oscil·lar entre objectes per 30 euros o que en superen els 2.000. Núria Lloret, catedràtica en administració digital, ha explicat que es poden pagar fins i tot amb criptomonedes i que s'hi troben models nous que no existeixen en la vida real. 

Soraya Cadalso, cofundadora de l’empresa Uttopion, basada en el món del metavers, ha indicat que "les tendències de consum han canviat clarament, i aquells que no creuen en el metavers han de començar a llegir sobre el tema i entrar en aquests mons virtuals". També hi ha productes exclusius per als avatars, com roba, sabates o joies, objectes que es compren exclusivament per a les identitats digitals, encara que semble ciència-ficció. 

Al carrer, de moment, aquesta tendència no convenç. "Si ja em costa comprar en la vida real, com per a gastar el món virtual...", ha declarat una jove. De moment, és una tecnologia en construcció que afavoreix el consum immersiu.

També et pot interessar

stats