Assisteixen un dofí encallat a la platja de la Pobla de Farnals

El cetaci pateix una malaltia que li dificulta la supervivència, fet pel qual es recomana l'eutanàsia com a "opció més humanitària" 

Assisteixen un dofí encallat a la platja de la Pobla de Farnals

Un dofí ratllat ha rebut assistència en quedar encallat entre les platges del Puig i la Pobla de Farnals. Els resultats han confirmat que pateix una malaltia infecciosa en dofins que li dificulta la supervivència, per la qual cosa en aquests casos es recomana l'eutanàsia com a "opció més humanitària" per a evitar sofriment.

El servei d’emergències ha rebut aquest divendres al matí l'avís de troballa del jove dofí, després que haja quedat encallat entre les dues platges. Llavors s'ha activat la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana, formada per la Fundació Oceanogràfic, la Conselleria de Transició Ecològica i la Universitat de València.

Un equip del Oceanogràfic s'ha desplaçat immediatament al lloc per a avaluar la situació de l'animal i ha comprovat que mostrava signes d'alguna malaltia. De fet, nadava de manera erràtica i s’havia quedat encallat en diverses ocasions durant el matí.

Els especialistes han pogut accedir a l'exemplar per a poder fer-li una revisió mèdica d'emergència i obtindre una mostra de sang. Finalment, els resultats de l'anàlisi obtinguda han donat positiu en una malaltia infecciosa en dofins en què és difícil la supervivència. 

En vista als greus signes de malaltia, l'opció "més humanitària", per bioseguretat i benestar animal, en aquests casos és l'eutanàsia per a evitar el seu sofriment en alta mar.

També et pot interessar

stats