Arriba a Espanya el Paxlovid, la nova pastilla per a frenar els casos greus de covid

Vora 12.000 dosis del medicament, que comercialitza Pfizer, es distribueixen aquest dilluns entre les comunitats autònomes  

Una caixa de les pastilles de Pfizer, que arriben aquest dilluns a Espanya, i que s'administraran a les persones que puguen desenvolupar, de manera greu, la covid
Una caixa de les pastilles de Pfizer, que arriben aquest dilluns a Espanya, i que s'administraran a les persones que puguen desenvolupar, de manera greu, la covid / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

La sanitat espanyola disposa, des d’aquest dilluns, d’un nou tractament contra el coronavirus, el Paxlovid. Està destinat a pacients amb símptomes lleus, però que poden desenvolupar la covid greu. Les primeres pastilles d’aquest fàrmac de Pfizer ja han arribat a Espanya; de fet, les dosis més matineres es distribuiran aquest dilluns per les comunitats autònomes.

El Ministeri de Sanitat ha comprat 344.000 dosis d'aquest medicament, de les quals vora 12.000 es repartiran entre les comunitats autònomes just el dia en què entra en vigor el nou protocol per a gestionar els contagis.

Els assajos del Paxlovid han demostrat que redueix el risc d'hospitalització en un 89% dels casos. Però no sols això, ja que aquest nou fàrmac també redueix substancialment el risc de mort quan s'administra en els dies immediatament posteriors al diagnòstic de la malaltia. El tractament consisteix a prendre dues pastilles al dia durant cinc dies.

Aquest és el segon medicament disponible contra el coronavirus a Espanya. Al febrer hi van arribar les primeres dosis del tractament d'AstraZeneca, destinat a persones immunodeprimides que no generen suficients anticossos per a afrontar la malaltia.

També et pot interessar

stats