L'arribada d'una nova DANA accelera la cerca del ciclista arrossegat per l'aigua a Paterna

Els equips de rescat treballen contrarellotge prop de l'assut del Repartiment per a trobar el cos abans que empitjore l'oratge

L'equip de rescat busca l'home desaparegut al riu Túria
L'equip de rescat busca l'home desaparegut al riu Túria / Consorci Provincial de Bombers de València

La nova DANA que s'aproxima a l'àrea metropolitana de València ha obligat aquest dimarts a accelerar les tasques de cerca de l'home desaparegut des de divendres al parc natural del riu Túria, que entren en el cinqué dia. L'objectiu és trobar el cos d'aquest veí de Manises, de 52 anys, abans que descarreguen les tempestes intenses que s'esperen de cara a la vesprada. Se'n va perdre el rastre quan creuava en bicicleta per la séquia de Tormos, al terme municipal de Paterna, en ple aiguat per a anar al metge. A pesar dels advertiments que li feren uns treballadors presents al lloc perquè no travessara la zona, ell va decidir endinsar-se i aquests testimonis veieren en un moment puntual com la riuada se l'emportava.

Un equip d'À Punt NTC desplaçat al lloc de comandament avançat des d'on es coordina l'operatiu ha constatat com els treballs avancen, concentrats especialment en dues zones concretes de les sis en què s'ha dividit l'àrea de recerca. Són els sectors 5 i 6, ubicats prop de l'assut del Repartiment del riu, a Quart de Poblet. Fins ací es creu que va arribar el cos del ciclista, arrossegat pel corrent, i que ara s'ha quedat atrapat per la vegetació en algun punt.

El dispositiu de cerca està integrat per més d'un centenar de professionals, entre bombers del Consorci Provincial de València, bombers forestals de la Generalitat, agents de la Policia Nacional, Policia Local de Paterna i membres de la Unitat Militar d'Emergència (UME) i del Grup Especial d'Operacions (GEO), a més de brigades municipals i altres voluntaris locals. Aquest dimarts s'hi han incorporat set unitats amb gossos ensinistrats de l'UME i més llanxes pneumàtiques. Se'l busca també per aire, amb drons dels bombers i la Policia Local i dos helicòpters. Operaris de l'Ajuntament de Paterna hi han acudit amb maquinària especial per a desbrossar i tallar totes les canyes que obstaculitzen el pas i la visió a la ribera del riu, en els punts on es bolquen tots els esforços.

Fins ara l'operatiu ha sigut infructuós. L'única cosa que han aconseguit localitzar de moment és un banyador que la família ha identificat al 95% com una pertinença que corresponia a l'home desaparegut. Els treballs continuen contrarellotge, amb un ull posat en el cel per la DANA anunciada.

També et pot interessar

stats