Les pluges paralitzen la recerca del ciclista desaparegut i arrossegat pel riu Túria

Més de cinquanta efectius han treballat des de les 8 del matí de diumenge en la recerca i rastreig de la zona "pam a pam"

Tasques de cerca de l'home desaparegut i arrossegat per l'aigua al riu Túria

Les fortes pluges que cauen en diversos punts de la zona han obligat a paralitzar la recerca de l'home major arrossegat aquest divendres per l'aigua quan travessava un barranc a la séquia de Tormos al pas per Paterna (Horta Nord), prop del parc fluvial del Túria. S'espera una crescuda del riu que no és compatible amb aquestes tasques.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha informat que en el dispositiu han treballat des de les 8 del matí més de cinquanta efectius, entre ells, sis brigades forestals, una dotació, tres comandaments, un coordinador forestal, el vehicle del punt de comandament avançat del Consorci Provincial de Bombers de València, un helicòpter V990 amb el Grup Especial de Rescat (GERA) i un equip de drons.

També han estat buscant el ciclista desaparegut els agents de la Unitat d'Intervenció Policial i de la UPR de la Policia Nacional, així com de la Policia Local de Paterna i díhuit militars de la Unitat Militar d'Emergències (UME) amb huit guies i huit gossos de cerca. Aquesta jornada s'hi ha incorporat un equip de busseig del grup especial d'operacions de la Policia Nacional.

El ciclista va desaparéixer divendres de matí en creuar per una zona completament inundada, a pesar dels advertiments d'alguns testimonis, que van presenciar com una riuada se l'emportava.

Familiars de l'home, visiblement afectats, han estat seguint les labors de recerca des de primera hora del matí i, tot i que saben que "és molt complicat trobar-lo amb vida", per la complicada orografia de la zona, no perden l'esperança, segons ha explicat el familiar Sergio Suárez, als micròfons d'À Punt.

Familiars de l'home desaparegut a Paterna s'han apropat a la zona
Familiars de l'home desaparegut a Paterna s'han apropat a la zona / À Punt NTC

Al llarg de la jornada de dissabte, en el dispositiu van participar l’helicòpter V990 i un Grup Especial de Rescat (GERA) del Consorci Provincial de Bombers de València, amb l'ajuda de diversos drons, tres brigades forestals, dues dotacions de bombers forestals amb autobomba i coordinador forestal. També van treballar efectius de la Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil. A més, a les tasques s'ha sumat una unitat canina de l'ONG Intervenció, Ajuda i Emergències (IAE).

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, va anunciar dissabte a migdia que la Unitat Militar d'Emergències (UME) també oferiria ajuda en la cerca "durant el temps que calga". Així, Bernabé va explicar que un total de quinze militars i sis mitjans estaven treballant amb la resta del dispositiu.

Els responsables del dispositiu van dividir la cerca en tres zones: la més probable i on s'està realitzant la cerca més intensa és en una àrea d'uns 300 metres, en què es va trobar ahir la bicicleta amb la qual circulava el desaparegut, segons va explicar l'oficial del consorci provincial de bombers de València, Alberto Capaccioni.

La gran quantitat de mala herba i canyes acumulades a la zona està complicant les tasques i aquest divendres s'ha rastrejat el lloc "pam a pam", va assenyalar Capaccioni. Després es passarà a la zona dos, des del pont fins a l'enllaç del barranc amb el riu Túria. La tercera zona que s'ha establit és des d’aquest punt fins a l'assut de Mestalla i, posteriorment, la mar.

També et pot interessar

stats