Troben la bicicleta de l’home desaparegut arrossegat per l'aigua al riu Túria

Una família de Vilamarxant, que no localitza un home d'uns 52 anys que aquest matí tenia cita amb el metge, ha reconegut el vehicle

Agents de la Policia Local de Paterna localitzen la bicicleta en un canyar / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de setembre 2023 - 14:54 Actualitzat: 15 de setembre 2023 - 22:04

Agents de la Policia Local de Paterna han localitzat en un canyar de la CV-30 la bicicleta de l’home major desaparegut després de ser arrossegat aquest divendres per un fort corrent d'aigua a la séquia de Tormos al seu pas per Paterna, prop del parc fluvial del Túria. Es tracta d'un ciclista que ha creuat el barranc per la zona on s'uneix amb el riu, a pesar dels advertiments d'alguns testimonis que han presenciat com una riuada se l'ha emportat.

L'avís per l'incident ha entrat passades les deu i mitja del mati. Un equip d'emergències format per efectius del Consorci Provincial de Bombers de València i agents de la Policia Local de Paterna ha obert un dispositiu de cerca en conéixer els fets. Un equip de cerca subaquàtica revisa també la rambla. Aquest equip s'afig així a la cerca que realitzen agents de la Policia Local, amb l'ajuda de drons, i de la Policia Nacional, que després de l'aparició de la bicicleta "temen el pitjor".

Fonts dels bombers han precisat que la riuada era "molt elevada i no era possible intervindre" dins del llit del riu. Segons les mateixes fonts, els treballadors han vist com el ciclista anava a travessar el tram que uneix el barranc amb el riu i li han advertit que no seguira perquè hi havia massa aigua, però ha continuat creuant i l'aigua del barranc l'ha arrossegat.

Un equip de cerca subaquàtica del Consorci Provincial de Bombers s'afegeix al dispositiu
Un equip de cerca subaquàtica del Consorci Provincial de Bombers s'afegeix al dispositiu / CPBV

L'alcalde de Paterna, José Antonio Sagredo, s'ha acostat al lloc dels fets i ha declarat que, arran de les informacions que han aparegut en els mitjans de comunicació, una família de Vilamarxant s'ha posat en contacte amb la Policia Local de la localitat. Els han comunicat que estaven buscant un familiar d'uns 52 anys, veí de Manises, que aquest matí tenia una cita amb el metge, segons ha explicat el primer edil, que ha afegit que aquestes persones no han denunciat la seua desaparició, però si que no el trobaven i, a més, han reconegut la bicicleta trobada en la zona.

Tot el litoral de la Comunitat Valenciana està en avís taronja per tempestes fortes aquest divendres, que poden acumular fins a 50 litres per metre quadrat en una hora. Els aiguats han descarregat amb especial intensitat durant el matí a la comarca de l'Horta, especialment a Paterna i Burjassot.

També et pot interessar

stats