Avís taronja per pluges a tot el litoral de la Comunitat Valenciana

S’esperen acumulacions de fins a 50 litres per m² en una hora i fins a 100 en dotze hores

Previsió meteorològica per a divendres
Previsió meteorològica per a divendres / À Punt Oratge

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha establit l'avís nivell taronja (risc important) per precipitacions en tot el litoral de la Comunitat Valenciana entre la mitjanit de dijous i el migdia d'aquest divendres per la previsió d'importants pluges en tota la façana litoral que poden acumular fins a 50 litres per metre quadrat en una hora.

La previsió és que un sistema atlàntic de baixes pressions afecte la Península i Balears, amb nuvolositat abundant i precipitacions quasi generalitzades, acompanyades de tempesta. Les pluges es podrien donar ja des de primeres hores de divendres en l'àrea mediterrània, desplaçant-se de sud-oest a nord-est al llarg del dia, podrien ser abundants i localment fortes, fins i tot localment persistents a València, Alacant, així com al litoral català, sense descartar Balears.

A la Comunitat Valenciana, el pitjor de les precipitacions s’espera entre la matinada i el migdia de divendres i colpejarà més fortament les províncies de Castelló i València, on s’esperen precipitacions acumulades de fins a 50 litres per m² en una hora i fins a 100 litres per m² en dotze hores. Al litoral d’Alacant les previsions d’acumulació d’aigua són de 40 litres per m² en una hora i de 80 litres per m² en dotze hores. L’avís taronja està actiu des de les 00:00 fins a les 13:59 hores del divendres, i, la probabilitat de registrar ruixats forts serà major al sud a primera hora i després cap al nord. 

L’interior no es deslliura de les pluges tampoc, ja que les previsions és que es puguen arreplegar fins a 20 litres per m² en una hora. Per tant, AEMET hi ha decretat l’avís groc per precipitacions. 

Com que s'esperen tempestes iguals o amb més intensitat de les que es van produir la nit de dimecres a dijous a la Ribera, Algemesí, un dels municipis on més ha plogut, està preparant-se per a una segona passada per aigua. La brigada municipal ha netejat els embornals perquè no hi haja taps i ha repartit tanques pels túnels subterranis i els carrers més inundables per si els hagueren de tallar de nou. L’ajuntament no vol que es repetisca la situació de la passada matinada, quan les fortes pluges van col·lapsar gran part del municipi, situació que ha obligat a cancel·lar les classes aquest dijous de matí.  

També et pot interessar

stats