Una tempesta nocturna descarrega 200 l/m² en dues hores a la Ribera

Les fortes precipitacions han negat carrers i baixos d'Albalat i Algemesí, que han decidit suspendre les classes

Pluges torrencials a la Ribera / À Punt NTC

Nit passada per aigua a la Ribera. Fortes precipitacions han banyat Albalat i Algemesí. En el primer poble acumulen ja més de 200 l/m² i en el segon 172 l/m², la major part concentrada entre les tres i les cinc de la matinada. També ha plogut amb força a Sueca, on s'han arreplegat 130 l/m², el tercer registre més alt. El balanç és provisional, perquè de bon matí ha tornat a ploure. Al migdia les precipitacions ja deixaven 259 l/m² a Albalat i 181 l/m² a Algemesí.

Les incidències més greus es concentren en les dues localitats, que han decidit suspendre les classes. La pluja ha negat carrers, baixos i garatges. L'aigua, que corria per damunt de les voreres en alguns punts, ha causat desperfectes en habitatges i centres educatius. A Albalat aquests estan situats a la zona baixa del municipi, la pitjor parada, on l'aigua ha arribat a superar el mig metre d'alçària i també ha negat el mercat municipal. L'ajuntament ha tancat tots els edificis públics, els parcs i jardins i el poliesportiu. Amb tot, l'aigua ha fet menys mal del que podria. L'alcalde, José Antonio Roig, ha explicat a À Punt que la tempesta els ha afagat preparats, ja que el municipi havia escomés una neteja a consciència dels embornals fa un parell de setmanes, per l'alerta de DANA.

A Algemesí, la planta inferior del Col·legi Sant Josep de Calassanç, els escolapis d'Algemesí, n'acumulava pam i mig d'aigua en plena nit i el personal ha hagut de desaiguar-la amb una cadena de cubs. De Polinyà del Xúquer (Ribera Baixa) ve una altra de les imatges de la jornada, el camp de futbol municipal convertit en una piscina.

Possibilitat de fortes pluges des de la matinada de divendres

L'Agència Estatal de Meteorologia, ha activat l'avís roig, extrem, al litoral sud de València per pluges acumulades de fins a 100 litres en 1 h. La previsió anticipa també la possibilitat de pluges persistents novament en la matinada i el matí de divendres, que podrien ser localment intenses i anar acompanyades de fort vent i fins i tot granís. Els ajuntaments de la Ribera estan compartint la informació per a tindre en alerta la població.

També et pot interessar

stats