Arriben dues pasteres a la Marina amb díhuit ocupants, un d’ells un xiquet de tres anys

Una primera embarcació arriba entre Benissa i Calp de matinada, mentre que la segona l'albiren a Benidorm. Tots els migrants estan bé de salut

Imatge d'una de les pasteres que han arribat a la costa aquesta vesprada / À Punt NTC

Dues pasteres, una amb sis ocupants —un d'ells un xiquet de tres anys— i una altra amb dotze, han arribat aquest divendres a la costa de la Marina. La primera ha aplegat en un punt entre Benissa i Calp durant la matinada, mentre que la segona ha arribat a Benidorm a mitjan matí, segons ha confirmat la Creu Roja.

En la primera embarcació anaven quatre homes, una dona i el menor. Totes estan en “un relatiu bon estat de salut”. La pastera l’ha interceptada la Guàrdia Civil. Després, en arribar a terra, han traslladat els ocupants al port d'Alacant, on els faran un reconeixement mèdic. 

La segona pastera portava dotze persones i estan en bon estat de salut. La Creu Roja manté un dispositiu de recerca per la zona davant de la possibilitat que puguen arribar més embarcacions precàries.

Davey Thompson, un dels voluntaris de la Creu Roja presents en el rescat i en els treballs d'acompanyament, ha explicat a À Punt Notícies que "les persones migrants arriben amb cremades greus causades per la gasolina i la sal de la mar en la pell".

Una quarantena de persones a l'octubre

Al llarg del mes d'octubre han arribat a les costes de les comarques del sud quaranta persones en pastera. El dia 11, dues embarcacions van aplegar a Elx i Alacant. Hi anaven viatjaven 25 migrants. Pocs dies després, el dia 16, dues barques més aplegaren a Santa Pola i Oriola, amb quinze persones.

També et pot interessar

stats